Не е добра новина, защото от еврозоната ни казват -

...
Не е добра новина, защото от еврозоната ни казват -
Коментари Харесай

Васил Караиванов: От еврозоната ни казаха, че не сме готови политически

„ Не е добра вест, тъй като от еврозоната ни споделят - вие не сте подготвени да влезете. И не сте подготвени по политически аргументи, не чак толкоз по стопански. “ Така икономистът Васил Караиванов разяснява новината, че България няма да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 година.

 
Имахте ангажимент да приемете четири закона – не го направихте. Не мислим и не сме уверени, че след новите избори ще се сътвори болшинство, което да одобри тези закони. Първо покажете, че можете да го извършите, и по-късно сте добре пристигнали.
Според икономиста, реалистичният период да влезем в еврозоната е 1 юли 2024 година, и последваща дата – 1 януари 2025 година - „ в случай че политиците решат, че им е значимо да одобряват законите “.

„ Инфлацията не е най-трудната част, тъй като там се изисква парламентарно болшинство и политическа воля. Ако няма нещо извънредно, тъй като инфлацията е поради войната, инфлацията ще спада “, планува специалистът.

Караиванов е на мнение, че акция за еврото е нужна по-скоро не за увещание, а за информиране. Насила няма по какъв начин да бъдат уверени хората, счита той.

Икономистът е безапелационен, че в този момент се отваря огромната врата със възможностите за влизане и това би трябвало да се материализира.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР