Не е добра идеята да се въвлича Българската народна банка

...
Не е добра идеята да се въвлича Българската народна банка
Коментари Харесай

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес


Не е добра концепцията да се въвлича Българската национална банка (БНБ) в политическия развой. Първата причина е, че това ще хвърли политическа сянка върху институциите за дълъг интервал от време, а втората - редица правни и юридически аргументи, както и колизия с европейското и националното законодателство.

Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев пред публицисти след среща с президента Румен Радев в границите на съвещателен развой за сформиране на служебно държавно управление по новите конституционни разпореждания. Срещата на Румен Радев и Димитър Радев бе първата, като първи вид от домовата книга за президента.

Той изясни, че е провел работлив диалог с президента и в последна сметка решението ще бъде негово по тази причина кой да бъде длъжностен министър-председател на България.
 Димитър Радев не споделя ще одобри ли да е длъжностен министър председател
Димитър Радев не споделя ще одобри ли да е длъжностен министър председател

Срещите при президента за длъжностен министър председател стартираха

Радев добави, че това, което не се дискутира, са всички тези от Българска народна банка и главно какво би трябвало да е държанието на шефа по отношение на Етичния кодекс за Българска народна банка. Там категорично се показва, че шефът на Българска народна банка би трябвало да заобикаля каквото и да било присъединяване в политическия развой , а също по този начин и да не прави опити да заема политически позиции отвън управителското място в Българска народна банка, сподели шефът на Централната банка.

Димитър Радев добави, че значително тезата му се отнася и до неговите подуправители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР