Не е добър сигнал да предоставим избора на нов български

...
Не е добър сигнал да предоставим избора на нов български
Коментари Харесай

Петър Витанов: За мен Илиана Иванова е по-избираемата кандидатура за еврокомисар

Не е добър сигнал да предоставим избора на нов български еврокомисар в ръцете на Европейска комисия. Много по-добре щеше да бъде да излъчим единна кандидатура. Все отново не е казус да се излъчват две кандидатури - имаше подобен случай с Ирландия. Относно ресора също считам, че трябваше да го договорим. Познавам и Илиана Иванова, и Даниел Лорер. Според мен по-избираемата кандидатура е на Илиана Иванова. Не за друго, а тъй като отговоря на условията на Европейска комисия - да е жена, член е на ЕНП, идва от партията, от която беше и предходния еврокомисар. За мен по-логично е да се утвърди кандидатурата на ГЕРБ, с цел да няма едно преяждане с власт. Политическа партия също по този начин не са се явявали и на евроизбори, а не завоюваха и последните парламентарни избори.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS евродепутатът Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.  

" Днес четох в Euractiv, че България с огромна възможност ще влезе в Шенген. Това се дължи на редица фактори, само че главният е приемането на механизъм за следствие на основния прокурор. Сега към този момент Нидерландия ще отдръпна своите искания и се надявам, че в края на годината или началото на другата България и Румъния ще влязат в шенгенското пространство ", добави той. 

" Относно Република Северна Македония (РСМ) трябва да убедим нашите сътрудници, че ние не слагаме нови условия. Немският интерес включва разрешаване на този проблем допустимо най-бързо и РСМ да стане член на Европейски Съюз. Според мен този напън и решението на немския Бундестаг е по тази причина - да се даде някаква вяра на страните от Западните Балкани и там да не се възцарява евроскептицизъм. Аз разбирам този немски интерес, само че това не значи, че го поддържам. Ние имам български народен интерес. РСМ не стопира с провокациите и издевателството по отношение на жителите с българско съзнание. Всички български евродепутати вършим всичко допустимо да разбираем проблемите на нашите европейски фамилии. Някъде нещата стават по-лесно, някъде по-трудно, само че даваме безусловно всичко от себе си, с цел да се отрази българската позиция ", безапелационен бе Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР