Не е дали ще дойде, а кога. Засега следи от

...
Не е дали ще дойде, а кога. Засега следи от
Коментари Харесай

Експерти: Омикрон ще дойде в България – не дали, а кога

Не е дали ще пристигна, а по кое време. Засега следи от Омикрон няма, само че с зов към лабораториите, в случай че виждат отпадане на един присъщ за вируса S ген, да пращат за удостоверение със секвениране. Това е хубаво – че даже единствено с PCR и антигенен тест би могло да се заподозре съществуване на Омикрон, разяснява доцент Любомира Николаева-Гломб, началник на катедрата по вирусология в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според математика от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев към 10-15 декември можем да чакаме доказани случаи на Омикрон в България – поради връщащи се студенти и сезонни служащи в България. Той предизвести и да не се броят имунизираните, тъй като 800 000 души са се ваксинирали преди юни и би трябвало да си сложат бустерна доза. Доц. Гломб уточни, че най-защитени са преболедувалите и по-късно имунизираните, само че даже при тях има разказани случаи на наново заразяване. Мисля, че януари месец ще се почувства новата вълна, сподели проф. Кунчев.
Няма доказателства, че Омикрон предизвиква по-тежък Коронавирус
Няма доказателства, че вид " Омикрон " предизвиква по-тежко протичане на коронавирусната зараза. Това се споделя в известие, разгласява...

Омикрон го познаваме единствено за седмица – въпросите изпреварват отговорите. За по-малко от седмица, Омикрон е съумял да удесетори инфектираните в Южна Африка. Предполагаше се, че там има огромен брой преболедували, само че ето факт – може би става въпрос за огромен брой повторни заразявания, изясни доц Гломб.

Що се отнася до клиничната картина, предварителните данни са, че не се разграничава от другите разновидности, уточни доцент Гломб пред bTV. Тя не счита, че поради Омикрон ще би трябвало фрапантно да се промени лекуването на COVID-19.

Доц. Гломб сподели и нещо друго – от 10 години най-малко имаше предвиждания за пандемия от грипен или ковид. Е, пристигна – никой обаче не обръщаше внимание преди да пристигна, акцентира тя.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР