Не е частен ангажимент, когато министър-председателят разговаря с други премиери

...
Не е частен ангажимент, когато министър-председателят разговаря с други премиери
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Кирил Петков свали Никола Минчев

Не е частен ангажимент, когато министър-председателят беседва с други министър председатели по тематиката Република Северна Македония. Кирил Петков може да смъкна самичък ветото - отива на Съвета на Европейския съюз и споделя - махам ветото. Лошото е, че проиграхме шанса страните от Западните Балкани да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз. РСМ не направи нищо и не може един човек самичък да маха ветото. Петков трябваше да каже на сътрудниците си от Скопие - братя, другари, не става по този начин. А какво чуват в Скопие, че нашият министър председател обикаля из Европа и споделя - няма проблем, аз ще махна ветото. Това сподели пред БТВ депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка днешното премахване на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание.

Кирил Петков смъкна Никола Минчев, тъй като го принуди да го прикрива през вчерашния ден. Действията на Кирил Петков по тематиката РСМ също ще е част от свалянето му, само че не най-важната. Това държавно управление ръководи шест месеца и не се е случило нищо. Сутрин се приказва едно, вечер се случва друго. Да не приказваме за цените на газа, тока и инфлацията. Всичко това е несъответстваща икономическа политика. Започна войната в Украйна и ние в Народно събрание не можем да приемем една декларация за наказания против Русия, тъй като Българска социалистическа партия се дърпа и Политическа партия не знаят какво да вършат. Всичко това ще докара до рухването на кабинета " Петков ".

" Няма различен късмет за нов кабинет в границите на този парламент. Отиваме на предварителни избори. Ако стоим зад Има Такъв Народ, предходната година нямаше те да тупат топката, с цел да се промотира новата партия " Продължаваме промяната " (ПП). Щяхме да ги накараме да създадат един кабинет, а не да се чака промотирането на Политическа партия и да отиваме на трети избори. Сега Има Такъв Народ търпят своите политически неточности от предходната година. Лошото е, че всички ги поносим ", приключи Йордан Цонев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР