Не е била укрита или забавена информацията за втората авария

...
Не е била укрита или забавена информацията за втората авария
Коментари Харесай

Екоминистърът: Не е укрита информация за втората авария във Варненското езеро

 Не е била укрита или забавена информацията за втората повреда във Варненското езеро и не е регистрирано замърсяване на морската вода наоколо до тръбопровода. Това съобщи във Варна екоминистърът, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" За мен беше притеснително, по тази причина разпоредих инспекция дали някой по веригата укрива информация за повредата. Крановете не са при мен за язовирите, те са по места. По същия метод уредите, които регистрират по какъв начин работят пречиствателните станции и помпите им, не са в кабинета ми. Оказа се, че сега, в който са разбрали, че има незначителни отклонения в индикаторите в дебита и налягането на тръбопровода са създали инспекция, уведомили са кмета. После на място водолази са открили какво се е случило. В момента,в който господин Портних е схванал, е пратил писмо до нас. Ако би трябвало да се написа акт, той би трябвало да е на ВиК. От там обаче казват-тръбата не е наша. От там търсим притежателя на тръбата, той пък от своя страна сега, в който е схванал, е взел ограничения. Така че на процедура няма забавяне. Актове няма да се пишат към този момент ", сподели министър Димитров. 

Той добави, че пробите от водата в морето край тръбата са в норма. Няма цепнатина, а огъване на тръбата и са подхванати дейности по отстраняването на повредата. 

" Остават последни довършителни работи по затварянето на тръбата, което трябваше да стане в границите на днешния ден, само че от Морска администрация не разрешиха заради разгласен оранжев код за Варна. В случая става въпрос за недостатък на тръбата по време на строителство. Нямаме приключен строителен обект. Какви са аргументите за това прегъване, ще разберем, само че не съм уверен, че тръбата е дефектирала от единствено себе си ", разяснява и зам.министър. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР