Не е бил постигнат напредък на заседанието на Съвместна комисия

...
Не е бил постигнат напредък на заседанието на Съвместна комисия
Коментари Харесай

Съвместната историческа комисия на Скопие и София няма да заседава до октомври

Не е бил реализиран прогрес на съвещанието на Съвместна комисия по исторически и просветителни въпроси сред България и Северна Македония.

„ Досега бях уверен, че макар сериозните проблеми, макар фундаменталните разлики, които съществуват сред нас и сътрудниците от Скопие, сме една Съвместна комисия по исторически и просветителни въпроси, само че от днешната 14-та подред среща, стартирам да си задавам въпроса дали в действителност е по този начин “. Това сподели съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония проф. Ангел Димитров на конференция в Министерство на външните работи.

„ Вчера нашите сътрудници изрично отхвърлиха да водим какъвто и да е съответен диалог, по съответна историческа тематика. Нещо, което е освен типично, само че е и неизбежно за професионалните историци”, съобщи проф. Димитров. Той заяви, че мъчно може да се реализира съгласие за Гоце Делчев.

Проф. Димитров заяви още, че през лятото Смесената комисия по исторически въпроси няма да има нова среща.

15-ата среща ще се организира в средата на октомври. „ Надяваме се, че летните месеци, ще дадат някаква опция за преосмисляне “, сподели проф. Ангел Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР