Не е абсурдно да се очаква опит за създаване на

...
Не е абсурдно да се очаква опит за създаване на
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: ГЕРБ и БСП може да опитат да направят кабинет

" Не е неуместно да се чака опит за основаване на кабинет от спечелилия с Българска социалистическа партия ". Това съобщи пред " Нова "  политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„ Според мен депутатите от новото Народно събрание ще стартират с избора на ръководител. След това, както се знае куфарчето с бюджета стои на входната врата на Народното събрание. Не съм склонен, че няма тематики и допирни точки за общо гласоподаване. Мисля, че една от първите точки ще бъде за военната помощ за Украйна. Тогава няма по какъв начин да се гласоподава по друг метод от две трети от партиите, а точно по метода, по който са им дали техните гласоподаватели. Шенген и еврозоната са все тематики, които отдалечават това болшинство, което се образува, от учредената опозиционна партия – „ Възраждане ”, заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„ Заявката на Борисов да не поддържа бюджета на този стадий, в случай че няма единодушие за кабинет, е много безотговорна. Това не е метод, който допуска постигането на компромис и образуването на една евроатлантическа коалиция. Тя към този момент утече в канала тази концепция, персонално съгласно мен. Няма да стане ”, уточни политологът доцент Иво Инджов.

" Вече съвсем нищо не е неуместно, тъй като не се намираме в обстановката от преди две години. След априлските избори 2020 година – имаше невъзможни неща. Беше невероятно да се сътвори кабинет с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи, кабинет, който не включва тези съществени обединения на митинга. Четири избора по-късно към този момент вървим към един парадокс, в който всичко става допустимо. Толерантността на гласоподавателя се усилва. Толерантността към един кабинет, който би бил програмен, неполитически, а експертен. Който би включвал съвсем всички обединения. Дори и включването на „ Възраждане ” мисля, че би било допустимо ”, акцентира Шкварек.

„ И Борисов сподели, че има два разновидността за кабинет. Първият е – коалиция сред двете първи партии. Той изрично отпадна. Но има и втори вид, което значи, че евентуално към този момент има диалози сред обособените партии ”, безапелационен е политологът доц. Милен Любенов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР