Не достигат 800 ресурсни учители за децата с увреден слух,

...
Не достигат 800 ресурсни учители за децата с увреден слух,
Коментари Харесай

Не достигат 800 ресурсни учители за децата с увреден слух

Не доближават 800 ресурсни учители за децата с повреден слух, заяви Би Ти Ви. Асоциациите на ресурсните учители и на хората с повреден слух желаят повече експерти и по-достъпна просветителна среда за децата, които не чуват

Децата с повреден слух са 8000 деца. Три са специфичните учебни заведения за деца с повреден слух в цялата страна. Посещават ги 400 деца, а родителите на още 700 избират образованието им в всеобщите учебни заведения, само че там няма експерти по жестов език, по тази причина постоянно се постанова общообразователните учители да поемат и техните функционалности.

На Запад в съвсем всяко огромно учебно заведение има преводач по жестов език. У нас те са едвам към 30 и всички над 55-годишна възраст.

В столичното 41 учебно заведение се образоват пет деца с повреден слух. Едно от тях е Ема. Майка ѝ Катя също не чува, само че желае по-добре бъдеще за щерка си и по тази причина я записва в всеобщо учебно заведение, с цел да бъде равна с другите, описа телевизионният репортаж. Моника учи в същото учебно заведение. Преди две години ѝ слагат кохлеарен имплант, с който чува, само че до избрана степен.

В доста области на страната има единствено по един ресурсен експерт за деца с повреден слух.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР