Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия, предупреждава

...
Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия, предупреждава
Коментари Харесай

Международна разследваща комисия: Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия

Не допускайте Украйна да се трансформира в друга Сирия , предизвестява Комисията, проверяваща закононарушенията, осъществявани във войната в Сирия, съобщи Франс прес.

" От 2015 година ние виждаме практиките на Руската Федерация в този спор (сирийския), които ние в този момент виждаме прилагани в различен спор ", споделя ръководителят на Международна самостоятелна проверяваща комисия за Сирия Пауло Пинейро , визирайки спора в Украйна.

Той напомня милионите хора, които са били принудени да изоставен домовете си поради войната в Сирия, както и за над 100 000-те души, които се водят за изчезнали в Сирия.

Пинейро напомня и, че бедността в Сирия е 90 % и че в тази страна са се правили всевъзможни закононарушения против човечеството.

" Можем единствено да се надяваме, че водачите от целия свят ще създадат всичко допустимо, с цел да избегнат същата орис да се стовари върху Украйна ", съобщи той.

Разследващите закононарушенията в Сирия също така акцентират, че сирийският спор както наподобява се ускорява, още повече в този момент, че вниманието е отклонено към Украйна.

Сирийските и съветските сили, които се бият паралелно, не престават да бомбардират, без разграничаване, гъсто обитаеми с цивилни зони в северозападната част на страната, споделя Пинейро. Той прецизира, че техните набези в Северозападна Сирия стават около пътища , които би трябвало да служат за превозване на филантропичната помощ.

Независимата комисия има за задача да проверява и да записва всички нарушавания на правата на индивида , осъществени в Сирия от началото на войната, която продължава от 11 години.

" Демонстрираното неуважение към цивилните жертви е нашият главен мотив за безпокойствие в Сирия и мога единствено да се надявам, че това няма да се повтори в Украйна ", съобщи на собствен ред Хани Мегали, един от тримата проверяващи в комисията, като означи, че в Сирия съветската войска, по особено авиацията, се пробва да резервира държавното управление на власт, до момента в който в Украйна съветската войска е пристигнала за промяната на държавното управление с десетки хиляди военни на терен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР