Не добре и слабо обслужени от градския транспорт в София

...
Не добре и слабо обслужени от градския транспорт в София
Коментари Харесай

Метрото в София се оказа не достатъчно ефективно

Не добре и едва обслужени от градския превоз в София са освен зоните по периферията на града, само че и тези, които са относително покрай центъра. Гордостта на ръководството на столичната община в последното десетилетие - метрото, надалеч не е в интерес на цялата столица и крайградските територии, а главно на кварталите, ситуирани по протежението му. Това се дължи на не задоволително положителната връзка с наземния градски превоз.

Тези проблеми, както и бавното напредване и чакането по спирките, са съществена причина доста хора към момента да се предвижват до и от работните си места с персоналните си коли, а не с обществения превоз. Това демонстрира проучване на екипа на " Визия за София ", която би трябвало да се употребява при създаването на нов общ организационен проект на столицата. То изследвало напредването до места, където са съсредоточени бизнесите в града.

Време на пътешестване

Изследването демонстрира, че за множеството хора пътуването с градски превоз до или от работа лишава приблизително сред 22 и 32 минути. Към това се прибавя вървене от 9-13 минути и очакване на спирката сред минута и половина и три минути и половина. В самото проучване обаче се показва, че данните за чакането евентуално не са точни.

Анализът на данните демонстрира, че от изследваните елементи на града множеството са със приблизително, положително, доста положително или чудесно обслужване - 88%. Слабо или неприятно обслужени са 12 на 100 от тях. " Предпоставка за избора на публичен превоз като метод на напредване от страна на жителите би било подобряването на коефициентите за досегаемост за всяка от спирките ", написа в разбора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР