Не депутатът от ДПС Йордан Цонев, а депутатът от БСП

...
Не депутатът от ДПС Йордан Цонев, а депутатът от БСП
Коментари Харесай

Нова версия: Георги Кадиев бил автор на текста в закона в полза на лотариите

Не депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, а депутатът от Българска социалистическа партия Георги Кадиев бил създател на смяна в закона от 2014 година, с която лотариите са пропуснати измежду хазартните игри, които заплащат такси. Това заяви самият Цонев през днешния ден в изявление за Би Ти Ви. Вчера в същото предаване депутатът от НФСБ Валери Симеонов беше споделил, че Цонев е създател на пропуща.

Днес Цонев сподели, че е ревизирал стенограмите и е открил, че Кадиев, който през 2014 година беше в групата на ръководещата Българска социалистическа партия, е внесъл текста сред първото и второто четене, а депутатите от ГЕРБ, които по това време са били в съпротива, са го подкрепили " безусловно неумишлено ".

Дискусията към нормативната уредба на
хазарта се разгоря тези дни още веднъж около предлагането на Симеонов за одържавяване на лотарийните игри и новия законопроект на Министерството на финансите, с който през вчерашния ден беше препоръчана смяна в облагането за тях, само че през днешния ден то беше оттеглено. Основният обиден е предприемачът Васил Божков, който управлява " Национална лотария " и може да остане без лиценз, в случай че измененията, инициирани от Симеонов, бъдат утвърдени. Това е допустимо да стане, тъй като водещата бюджетна комисия ги утвърди на първо четене. Самият Божков към този момент изрече съмнение, че се прави опит бизнесът му да бъде лишен в интерес на различен състезател.

Цонев заяви през днешния ден, че Движение за права и свободи няма да взе участие в дебатите по законодателните промени за
хазарта, тъй като те не били в дневния ред на обществото, подложено на грипна зараза, безводие и замърсен въздух. " Ще гласуваме, само че няма да участваме в дебата по тематиката и единствено репликата на господин Симеонов ме накара да вземам участие през днешния ден ", сподели Цонев. Той акцентира, че не укорява Кадиев в лобизъм, а единствено прецизира обстоятелствата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (44)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР