Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател,

...
Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предлагаме модел, в който може да има управление без партиите да си имат доверие

Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател, само че държим политиките, които имаме вяра, че са положителни за България - да бъдат част от програмата за ръководство. Това съобщи съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков в " Денят стартира ".

 

" Ако кажем, че можем да си имаме доверие със същите хора, с които през днешния ден ще стоим в Народното събрание, в случай че си имахме доверие с тях, ние нямаше да вървим на последващи избори. За какво са ни последващи избори, в случай че си имахме доверие? Това, което слагаме сега пред българските жители, като модел, е модел, в който може да има ръководство без партиите да си имат доверие. Това е моделът, който го виждаме в Италия, Франция, на равно далечен министър председател с публично доверие, иконимст или правист, който да припознае главните политики в стратегиите ни и тука е значимо да се каже, че част от политиките са за бъдещето, за младите, за приходите, само че част от тях са антикорупционните. Но този модел позволява без да си имаме взаимно доверие сред партиите въпреки всичко да не се отива на осми избори. Доверието доста мъчно се построява и доста елементарно се разрушава ", сподели Кирил Петков.

 

Относно равносметката за последните 9 месеца ръководство на ПП-ДБ, Петков разяснява.

 

" Не направихме едно решение, което да е функционалност на боязън или на корупция. Да, създали сме няколко неточности, само че постоянно мотивацията ни беше - това е нашата визия за България напред, ние действаме и с хората, с които не можем да продължим, стопираме да работим. Ако ГЕРБ беше траял да се движи по антикорупционните ни политики, трите закона по ПВУ, щеше да има ротация. Но тогава си спомняте по какъв начин имаше едно съглашение, на което имаше промени, само че нямаше дати. От наша позиция ние сме в политиката, тъй като имаме вяра, че България може да бъде една естествена европейска страна. С който и както може да я придвижиме напред, бихме я движили напред. Има хора в българската политика и партии, които могат да приказват хубавите думи, само че когато опре до дейности, не са подготвени да го създадат. "

 

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ счита, че възможностите на обединението за положителни изборни резултати са високи.

 

" Защото в тази акция се връщаме към основата, за която влязохме в политиката. От една страна битката с корупцията продължава, тя се оказа доста дълга и не може да е главният фокус - в този момент се връщаме към инвестиция към хората, към младите, към бъдещето на България. Тази политика се случваше последните 3 години непрестанно - направихме безплатните детски градини, имаше разнообразни специфични данъчни облекчения за младите фамилии, само че това някак постоянно оставаше на назад във времето, спрямо калните борби, рецесиите. Искаме да кажем на хората - няма бъдеще на България без да се влага в младежите, в човешкия капитал, в опазването на здравето и това ще бъде акцент в нашата акция. "

 

" Оценявам като огромни възможностите да бъдем първа политическа мощ на идните избори ", съобщи ощи в ефира на Българска национална телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

 

" В приказките всички са доста мощни, само че когато действително би трябвало да създадем нещо, никой не прави нищо. Ако си имахме доверие с ГЕРБ, ние нямаше да отидем на последващи избори. Ние просто си нямаме такова ", добави още той.

 

" Няма значение с кого ще сме в коалиция след предварителните парламентарни избори след 27 октомври, в случай че България върви напред в развиването си като европейска страна. 

 

" По време на общото ни ръководство ние с Българска социалистическа партия имахме избрани сходства, с дребни разлики. Например ние гледаме на обществените средства като инвестици, и те по-различен метод ", изясни той.

 

Кирил Петков отхвърли да е доверчив, а да има визия за България за правдивост и еднакъв старт за развиването на страната. На правилото на проба-грешка Петков вижда вярната посока за България.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР