Не чухте гласа на хората, които са по улиците и

...
Не чухте гласа на хората, които са по улиците и
Коментари Харесай

Нинова: Народът си поиска държавата от задкулисието и ще си я вземе

Не чухте гласа на хората, които са по улиците и площадите на България. Какво желаят те и ние от опозицията - оставка на Борисов и съществена промяна на мафиотско-олигархичния модел, по който ръководи държавното управление му. Смяна с господство на закона и правова страна. Какво вършиме вие през днешния ден - какво предлага Борисов? Оставане на Борисов и опазване на модела. Предлагате реплика на смяна, мимикрия с оставка на министри. За 4 години сме гледали 12 серии от този същия филм. 13-ата може да е съдбовна за държавното управление и ръководещото болшинство. Винаги, когато има проблем, се гори бушон, с цел да се избави системата. Уважаеми ръководещи, имате една мантра за вашия морал - че и при подозрение за корупция освобождавате министри. Да, вие сменяте министри при подозрение за корупция, с цел да спасите корупцията, с цел да запазите системата.

Защо го вършиме в този момент? Първи вид отпреди една седмица- тъй като тези освободените министри са министри на Движение за права и свободи, съгласно думите на премиера. Втори вид, от оня ден - освобождавате Горанов поради хазарта, Караниколов за едни пари, които нещо се раздавали, а министър Маринов за упражненото полицейско принуждение. И трети вид, който чухме от вицепремиера Дончев - няма претекстове. Един път за Движение за права и свободи, веднъж за подозрение за корупция, веднъж без претекстове. Тогава какви са същинските претекстове? Мотивът е боязън от хората, които стачкуват и боязън от търсене на отговорност. Целта каква е? Оцеляване непременно, без оглед на това- какво ще заплати страната и какво ще коства на народа вашето оцеляване.

Уважаеми българи, мислите ли, че държавното управление, което цели единствено своето оцеляване и се опасява от вас и от търсене на правдивост и отмъщение, може да ви предложи бъдеще? Обясняват ни ръководещите за какво не би трябвало да си вървят - има неустойчивост, има рецесия. Самите ръководещи са неустойчивост. За 4 години над 25 грандиозни корупционни кавги -това е неустойчивост. Щяло да пристигна рецесия. С некомпетентната си и непоследователна политика във всички браншове те са източник на рецесия - и здравна, и обществена, и икономическа.

Обясняват ни за какво не би трябвало да си вървят. Ние желаеме да ви кажем за какво би трябвало - с цел да не се прави повече лобистко законодателство през задната врата на Народното събрание, а качествени закони в полза на жителите. За да не се употребяват институциите за обири и като бухалка, а с цел да служат на хората. За да не се назначават послушници, които подписват и горят като бушони, а смели и неопетнени хора.За да няма агитация, репресии и боязън, с които да ви държат в послушание, а да бъдем свободни българи. Ето това ни сплотява всички - с друга визия за данъчна политика, за енергийна политика, за обществена политика.
Обединява ни първо задачата - разграждане на мафиотско-олигархичния модел на паралелната страна и строеж на България изначало от умни, способени, професионални и честни хора. Не спирайте българи, не спирайте да протестирате. Ако има един огромен триумф от всичко, което сме правили през последните 4 години е, че България се освободи от страха и апатията, че се демонстрираха младите свободните и смелите. Че до тях застанаха родителите им, бабите и дядовците.
Българският народ си изиска свободата от мафията, изиска си страната от задкулисието и ще си ги вземе. Да продължаваме единни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР