Не чух и не разбрах тези аргументи в полза на

...
Не чух и не разбрах тези аргументи в полза на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Милитаризацията на Черно море не трябва да ни притеснява

" Не чух и не разбрах тези причини в интерес на народа какво значат. Звучат като благопожелание. Ние приказваме за украинското зърно, не за българското, т.е. за украинските фермери, не за българските. Всяко решение се схваща от това дали се пазят ползите на българските жители, без значение дали са предприемачи или хора, наети в земеделието ", каза лидерът на " " Стефан Янев в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него българското земеделие е незадоволително оценено от страната. 

" Националният интерес не е в простата сметка: " Аз давам, ти вземаш ". Въпросът е всичко това да работи. Защо с лека ръка вземаме пари? Решението на политиците и на овластените от Народно събрание хора в изпълнителната власт е да вземат решение проблемите с дълготраен небосвод. Това е държавническото държание ", счита Янев.

Пред Bulgaria ON AIR той разяснява идното решение на Европейска комисия.

" Допреди няколко дни България беше в групата на тези четири европейски страни, които са срещу вноса на украинско зърно. България излезе от тази група. В общественото говорене все по-често излизат тайни теории, тъй като не се споделя истината. Как ще се понижат цените? С утежняване на качеството? ", попита гостът и добави, че не изключва възможността за лобизъм от страна на компании. 

Лидерът на " " изрази мнение и по тематиката за градеж на " дребен град " на НАТО.

" Ако приказваме за развиване на българската военна инфраструктура, да се строят нови казармени уреди, в които могат да упражняват бойци, нямам нищо срещу. Когато тези казарми са задоволително добре оборудвани, добре пристигнали са и съдружниците от НАТО. По метода, по който го чухме, остават въпроси - дали това е по този начин, дали ще бъде съфинансирано от общите фондове за НАТО ", пита се той.

Черно море е забавно от геополитически взор поради войната в Украйна и разположението на разнообразни ползи, посочи Янев.

" Имаме едно море, в което страните с прилежаща морска територия, са и членове на НАТО и Европейски Съюз, както и на други съюзи. Конфигурация, която изисква баланс. Този баланс го чуваме от разнообразни места. Когато приказваме за милитаризация, дано да бъдем фокусирани първо върху дипломатическите си старания ", настоя водачът на " ".

Според него милитаризацията на Черно море не би трябвало да ни тормози. " Черно море и комерсиалните пътища сега не действат. Рано или късно дипломатически път ще бъде открит. Нещата ще се балансират ", означи той.

Във връзка с гласуваните закони до ваканцията на депутатите Янев съобщи, че " стремително " не значи качествено. " Държавническият метод не допуска такова стремително приемане на закони. Правителството, което работи с краткосрочни дейности, бързи в една посока, няма да издържи дълго ", безапелационен е Янев.

Той удостовери, че Виолета Комитова е обсъждана за кандидат за кмет на София на  " ", а решението ще бъде оповестено идната седмица.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР