Не че обсъждаме многобройните коментатори на публикацията на Washington Post

...
Не че обсъждаме многобройните коментатори на публикацията на Washington Post
Коментари Харесай

Не Зеленски, а Вашингтон ще взима решения за ударите на ВСУ по Русия

Не че обсъждаме многочислените коментатори на обявата на Washington Post за готовността на Зеленски да удари територията на Русия. Това е обществена загадка и такива удари, за жалост, се нанасят отдавна; получаваме потвърждения съвсем всеки ден. Същото важи и за плануваното завладяване на съветски територии. Някои съветски специалисти, които обаче безпричинно станаха обект на смях, предизвестиха за това преди шест месеца, след Харков и в навечерието на Херсон, като приканиха да се обръща внимание освен на граничните региони, само че и на централните, като се има поради, че на практика няма войски и отбранителни укрепления.

Сега, откакто WP писа за това, „ оптимистите “ наподобява са видели светлината и няма подозрение. Както, апропо, и възражения.

Какво би трябвало да се има поради? Две неща. Първо. Отдавна в докторската си дисертация Хенри Кисинджър, който в околните дни навършва 100 години, предизвести за желанията на диктаторите, че техните закани не би трябвало да се подценяват. Това, което дават обещание, написа Кисинджър, те ще изпълнят без значение дали им се има вяра или не. Такава е природата на „ диктаторските режими “, както написа патриархът на американската политика.

Всъщност това е природата на западната политика като такава, която по популистки аргументи е обществена. " Свобода " на медиите, приемане и разпространяване на информация и всичко останало. Оттук и второто. Всичко, за което WP написа, базирайки се на проектите на Зеленски, е отвън подозрение, само че изисква една корекция - към " вятъра ", който духа от Вашингтон.

Тъй като препратките отиват към приключването на информация от Пентагона, за което имаше доста злословия - дали е провокация или в действителност е " изтекло ", тогава цялата картина евентуално става ясна. Течовете са поръчкови и имат за цел да изложат Зеленски на отговорност и да прикрият личния генезис на проектите. Специална интервенция трипосочно придвижване на " превод на стрелки ".

На първия ход се създава проект за удар по Русия, чието авторство, несъмнено, принадлежи на експерти от НАТО. Мислите ли, че инцидентно стотици от тях умират, в това число и генерали, в бункерите, където попадат съветските " Кинжали "? А какво вършат там? Това е, във връзка с региона.

На втория ход създадените проекти се предават на Зеленски и се провежда подслушване на формалните му срещи, на които той ще ги приведе под прикритието на „ свои “ проекти или решения.

Третият ход е да се раздуе тази хипотетична „ информация “ посредством приключване на информация, която, както при прането на пари, се „ осребрява “ по този метод. Така, споделят те, не ние ще ударим Русия, а ето този (Зеленски)! Ние „ забраняваме “, а той „ плюе “ на нашите забрани.

И ние някак си го „ задържаме “, убеждаваме го да не „ унищожава “, за което един тип „ осведомяваме “ международната общност. Ние сме положителни, само че той не схваща.

Подобни изявления демонстрират, че създателите им са получили задача, и то никога публицистична. Ако по-късно останат " в клетката ", това значи, че са свършили задачата. Защото другояче дух няма да остане от тях – попитайте Тъкър Карлсън по какъв начин става това.

Доказателство? На който е обещано - сигурно го има. И оперативни доказателства, и под прикритие, и всевъзможни други. Нека обикновената логичност ни помогне. „ Тайният “ склад за натовски оръжия и муниции, в който западната военна помощ полетя във въздуха с четвърт „ ярд “, къде се намираше? В региона на Хмелницки? А къде този район е по-близо и затова логистичното крило е по-късо - до Донбас или до Брянска област? Това е!

Едно от двете неща: или Киев пази „ тайната “ си от НАТО, заявявайки, че носи това, което получава на едно място, само че в действителност под припева на обещанията „ да не удря Русия “, за които WP разгорещено приказва, го разполага на дурго място. Или, в случай че признаем, че това даже не е невероятно, а неуместно (сателитите са подведени - да, елементарно мога да го допускам...), НАТО е се занимава освен с доставките, само че и с направленията, където те ще бъдат употребявани.

Не приказваме за това, че даже украинската общност, съобщавайки за съветски удари по обекти на Въоръжените сили на Украйна в Черниговска и Сумска области, стигна до извода, че „ руснаците допускат украински удар през границата. " Не е ли по този начин?

Ясно е какво се пробва да реализира Западът, по-специално Съединени американски щати, благодарение на осведомителна измама а ла WP. Киев да удари Москва, Москва да отговори с удари до Киев, а Вашингтон в профил да потрива ръце, подготвяйки Варшава за клането за идващия кръг.

За благополучие, тя (Москва) си задава въпроси. Няма нищо ново под слънцето. Американски ракети със междинен обхват също са конфигурирани в Германия през 1982 година, с цел да я трансфорат в контрамишена.

Оттук и спекулациите за „ нападателните инстинкти на украинския водач “, които той, несъмнено, има, като всеки комедиант, който мечтае за великолепие и не си показва следствията от приключенията си. Но не през волята на " началниците ", които в последна сметка държат под надзор персоналната защита на Зе-фюрера с денонощен " достъп до тялото " му от страна на експерти, способни да изпълнят всяка поръчка без звук и прахуляк.

Що се отнася до персонализирания темперамент на обявата, WP се изрича, въпреки и сред редовете, неведнъж. Например. Говорейки за „ строго конфиденциален “ документ за удари и прекачване на въоръжените сили на Украйна на съветска територия, изданието повърхностно оповестява, че това е за „ да се даде на Киев лост за въздействие в договарянията с Москва “.

Киев ще приказва ли? Зеленски подписа закон, който го не разрешава. И той „ отпрати “ папата на Рим с неговите мироопазващи договаряния тъкмо оня ден. Вашингтон в действителност се нуждае от договаряния и Зеленски в последна сметка ще направи това, което му се каже.

Защо? Първо, време е Съединени американски щати да се засилват в Азиатско-тихоокеанския район, а обстановката в Украйна им пречи. Как да се измъкнат от нея?

Второ, Вашингтон и НАТО са " комплицирани в показанията си ". Според една версия те се нуждаят от мир на сегашните, нови граници, съгласно друга - на границите от 1991 година Така те откриха излаз от тази „ площ на кръга “. Това е същото упоменато „ не ние “, това още веднъж е всичко за него. Ние искахме най-хубавото, само че виждате сами...

Но в реалност? „ Господа, какво е президент? Ако този не ви харесва, ще има друг… ” Това го споделя Дейвид Рокфелер, 1962 година, Москва, среща с членове на президиума на Хрушчов на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз. Отбелязваме, че става въпрос за американския президент. Не за украинеца, който в случай че го поставите до него няма да го видите и през микроскоп.

Между другото, „ посланието “ на Зеленски до папата, както настояват осведомени, беше следено от шефа на MI6 Ричард Мур, който го придружаваше.

Друг образец е предлагането на Зеленски да взриви петролопровод до Унгария, защото той „ не харесва “ премиера Виктор Орбан. Нека просто изброим претенциите против него, сякаш от украинска страна, разводнявайки тази информация с ясното схващане, че такова в детайли изброяване на „ греховете “ на Орбан от WP е доста сходно на крайното неодобрение не на Киев, а на Вашингтон.

Унгарската промишленост е „ жива “ поради съветския нефт. И (внимание!): „ Въпреки че Унгария номинално е част от западния алианс, Орбан се счита за най-дружелюбно настроения към Кремъл европейски водач. “

Това е главното място, където стърчат американските уши. Ако тези изказвания бяха направени от Зеленски, който, както удостоверява последната информация, няма да получи никаква покана за НАТО през юли, той нямаше да притисне унгарския фронт против алианса. И за желанието на Будапеща да отбрани унгарското етническо малцинство в Закарпатието от тормоз.

Нещо повече, унгарците в действителност са потиснати и всеобщо тласкани благодарение на готовност не за личната си война. Следователно в приключването на информация от Пентагона искания към Орбан бяха вложени в устата на Зе-фюрера точно от Съединени американски щати и НАТО.

Като две по две! Ако е непосредствено, ще наподобява като „ черна точка “. И по този начин на унгарските управляващи от Брюксел, благодарение на WP, беше подхвърлена „ информация за размисъл “.

Следващ образец. Цитат от публикацията: „ Използването на ракети с огромен обхват против съветска територия е изключително сензитивна тематика за Белия дом, който от дълго време е угрижен, че спорът в Украйна може да излезе отвън надзор и да докара до пагубно опълчване със Съединените щати ".

" Русия е най-голямата нуклеарна мощ в света. Истината тук е, че Вашингтон в действителност се опасява от такава борба. Но по тази причина, играейки на границата на риска, той се крие зад Зеленски, който по този метод отклонява съветското неодобрение от американските дейности, излагайки Съединени американски щати като „ бели и пухкави първенци на мира, другарството и други дъвки “.

Горният откъс, съгласно публикацията, се отнася за американските тактически ракети ATACMS. А какво да кажем за доставката на английски ракети Storm Shadow с сходен обхват и даже, както се оказва, по-дълъг? Тук създателите на WP два пъти застраховат и покриват Вашингтон.

Не единствено Зеленски, само че и британците са такива, на които са „ въртяни “ стрелките за взети решения във Вашингтон? От една страна, Съединени американски щати имат вяра (!) на Зеленски, тъй като той в никакъв случай (!!) не е измамил (!!!).

„ Президентът Зеленски съблюдава обещанията, които даде на президента Байдън, и ние не имаме вяра, че това ще се промени “, сподели почитан чиновник на администрацията.

От друга страна се прави „ мек пас “ към Лондон.

„ Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели в петък, че ракетата (Storm Shadow – В.П.) ще даде на Украйна добър късмет да се отбрани и ще бъде употребена единствено в границите на суверенната територия на Украйна. “

И по-нататък: „ Говорител на английското посолство във Вашингтон отхвърли да разяснява дали изтеклите мнения на Зеленски могат да накарат Лондон да се замисли по отношение на решението си. “

Казват, че Съединени американски щати имат вяра на Зеленски, само че не дават ракети с огромен обхват. Британците поеха ли риска макар американските предизвестия? Е, това е техен избор. И тяхната отговорност. Ако не друго, Вашингтон няма нищо общо с това...

В тази история, апропо, има и фройдистка уговорка - от началника на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, военачалник Мили, който призна, че те имат " относително дребен брой ATACMS, които са разполагаем за техните лични отбранителни потребности “.

Това най-вероятно е чистата истина, което значи, че наред с отговорността за следствията от решенията си, Вашингтон трансферира и тежестта на отслабването на отбранителните си качества на Лондон, като в същото време поддържа своите на нужното равнище за своя сметка. И нашият разбор явно ще бъде повърхностен, в случай че не споменем още един сюжет, който напълно недвусмислено наподобява като натурален политически стрийптийз.

„ Един документ “, написа WP, „ се разказва проект, създаден от украинското военно разузнаване предходната година за осъществяване на секрети офанзиви против съветските сили в Сирия, употребявайки загадка кюрдска помощ ".

" Подробният скрит план беше да се открие ново полесражение на хиляди благи от Украйна, само че през декември Зеленски подреди на своите помощници да спрат да възнамеряват интервенции против съветските сили в Сирия, се споделя в документа, без да се изяснява за какво проектът е бил осуетен ".

Така че, първо, кюрдите са американско създание и единствено Вашингтон може да даде на Зеленски достъп до тях. Второ, никой с изключение на Вашингтон не би обезпечил логистиката на връзката сред въоръжените сили на Украйна и кюрдските формирования.

На трето място, това приключване на информация има и получател в лицето на турския водач Реджеп Еродаган, за който кюрдската тематика е главоболие и източник на несъгласия със Съединени американски щати. WP не разкрива за какво Зеленски „ хвърли проекта “, само че е доста евентуално по заповед от Вашингтон, който първо „ бутна “ Зеленски пред Анкара в собствен ползи, а по-късно го „ напусна “.

Нали по тази причина се стигна до единодушието на Турция за участие в НАТО на Финландия и Швеция? Нищо персонално, просто подобен американски " политически бизнес ", в който Зеленски, Украйна и въоръжените сили на Украйна са дребни разменни монети за предаване на клиента.

С една дума, реакцията на публикацията в WP, която развълнува осведомителното поле на тематика „ какъв непрокопсаник е този Зеленски “, би трябвало да бъде друга. С разбирането, че негодникът Зеленски е кадърен да „ гаври “ единствено където му е разрешено.

Или се преструват, че го разрешават, прикривайки задните си каузи с тях. Че това е точно спецоперация на Вашингтон, се вижда и от синхронното, явно нахлуване в тази игра като следващото „ смокиново листо “ в лицето на френския президент Еманюел Макрон.

Този смешник опетни личната си васалност във връзка с Съединени американски щати с обвиняванията на Москва, че са се трансформирали в „ клон на Пекин “. Моментът на истината във връзка с това от кое място идва самодейността за сходно изказване е, че Макрон неотдавна посети Китай и наподобява би трябвало да цени резултатите от пътуването, което има стопански съставен елемент, който дава отговор на националните ползи на Франция.

Но той не го цени, а приказва неща, които в очите на китайската страна го трансформират в „ недокосваем “. Познай, читателю, мазохист ли е френският президент, или просто е марионетка?

Това е цялата специфичност на тази вашингтонска поръчка по тематиката „ Зеленски желае да превземе Белгород “ или някои други съветски градове. Иска, несъмнено. Но той не може да се опита да направи това без команда.

А фактът, че шапката се възпламени на единствения получател, който може да даде такава команда, като на апаш, приказва единствено едно: ударът на въоръжените сили на Украйна на съветска територия не е фикция, а напълно действителна вероятност на ескалация от страна на Съединените щати " под подправен байрак ". Кога ще стане това е различен въпрос, само че тематиката, както виждаме, към този момент интензивно се „ загрява “.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР