Не бяхме информирани за акцията в Агенция Митници. Това обяви

...
Не бяхме информирани за акцията в Агенция Митници. Това обяви
Коментари Харесай

Асен Василев: Премиерът не знаеше за акцията на ДАНС в Агенция Митници

Не бяхме осведомени за акцията в Агенция " Митници ". Това разгласи министърът на финансите в оставка Асен Василев пред публицисти в отговор на въпрос дали той и министър председателят в оставка са били известени.

" Силно се надявам, че тази акция не е ориентирана против ефикасната работа на госпожа Банкова.

Откакто тя стана началник на Агенция " Митници ", имаме рекордно хванати количества опиати, включително 170 кг хероин на пристанището. По сигнал от австрийското държавно управление и от други служби бяха уволнени над 20 митничари включително бяха заменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда.

Другото, което госпожа Банкова съумя да направи, е, че имаме към този момент митничари от Съединени американски щати на " Капитан Андреево " и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на " Капитан Андреево ", доколкото разбирам през днешния ден акцията се е случила преди срещата й с посланичката на Австрия, с цел да дойдат и австрийски митничари. Трябва да изчакаме да забележим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните ограничения ", разяснява Василев.

Асен Василев акцентира, че досега работата на шефката на Агенция " Митници " е доста ефикасна. " Това, което аз съм видял досега, е извънредно ефикасна работа на госпожа Банкова по секване на каналите.

Това, което излезе като информация импровизирано е, че когато са влезнали, са иззели от нейното бюро разработки за секване на спомагателни канали на контрабанда. "

Василев отхвърли да е познавал персонално посочения за контрабандист Николай Николов - Паскал: " Нито съм се занимавал в миналото, нито познавам тези хора. " На въпрос кой има интерес от протичащото се, финансовият министър в оставка отговори: " Който покровителства каналите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР