Не бях сметната за достатъчно болна, казаха ми, че е

...
Не бях сметната за достатъчно болна, казаха ми, че е
Коментари Харесай

„Не бях сметната за достатъчно болна“: Кризата в услугите за психично здраве на децата

„ Не бях сметната за задоволително болна, споделиха ми, че е добре и нищо не ми е “, Миа изяснява. „ Казвах им „ това не е обикновено “ и те не ме слушаха. “

Но Миа се бореше. Психичното й здраве се утежняваше и в последна сметка щеше да доближи точка на рецесия.

„ Докато бях на 12 години се самонаранявах. Имах възприятието, че няколко дни не мога да се оправя с деня, само че към момента се представях добре академично и че, когато си дете в тази страна, те по този начин означават твоето благоденствие. "

Когато Миа навърши 15 години, помощта в последна сметка пристигна, само че едвам откакто тя претърпя срив. Тя беше задържана за подправено отнемане от независимост и незаконни вреди след нахлуване над учителя й и в последна сметка беше призната в психиатрично поделение.

Миа има вяра, че по-ранната интервенция би предотвратила утежняването й в рецесия.

Стотици деца могат да се възползват от новия метод към лекуването на рак на мозъка

Изображение: Mia

„ Бих се самоубила. Бих го направила. Грижата за психологичното здраве е животоспасяващо, също толкоз животоспасяващо като сърдечните грижи, също толкоз животоспасяващо като грижите за диабета. Не можете да живеете здравословен и благополучен живот, в случай че сте душевен неразположени, без поддръжка. "

Историята на Миа за нейната битка за достъп до правото грижата за психологичното здраве в верния миг разкрива система в рецесия. Децата и младежите в цялата страна са принудени да устоят на дълго очакване за профилирани грижи и търсенето продължава да пораства.

Националната здравна работа на Англия пресмята, че една четвърт от всички 17 до 19-годишни в този момент имат евентуално психологично здраве разстройство спрямо един на 10 единствено преди шест години.

Дейвид Баркър и неговият екип в Youth Talk оферират безвъзмездни поверителни съвещания за 13 до 25-годишни.

Но те са пренаселени с рекорден брой деца и младежи, нуждаещи се от помощ.

Благотворителната организация удвои потенциала си, само че даже това не е задоволително.

Г-н Баркър сподели пред Sky News: „ Преди пандемия имаше рецесия на младежи, борещи се с психологичното си здраве, пандемията усложни всичко това, извънредно, и вследствие на това виждаме дълга опашка на пандемията от Коронавирус във връзка с психологичното здраве и изключително на младежите. "

Обществените здравни услуги също се борят. Проучване на доставчиците на NHS откри, че в този момент децата чакат приблизително 91 седмици за оценка на разстройство от аутистичния набор и сред 72 и 207 седмици за оценка на ADHD.

Прочетете повече:
Сезонно афективно разстройство – или ТЪЖНО – не е просто „ зимен блус “
Проблемите с психологичното здраве на студентите съвсем се утроиха през последните години – изследване

Изображение: Джена Хюз приказва пред Sky News

Джена Хюз трябваше да чака три години за диагноза за най-голямото й дете Амелия.

По-малкото й, Имоджен, към този момент чака от година. Грижата за Амелия и Имоджен без спомагателна помощ оказва въздействие върху всички в фамилията.

„ Борих се с психологичното си здраве “, споделя Джена. „ Заради равнището на грижа, от което се нуждаят моите деца. Това е мъчно за моето семейство. NHS е пренаселено, само че оказва толкоз огромен напън върху фамилиите, напрежение и стрес. “

Очаква се търсенето единствено да се усили.

И в случай че няма незабавни дейности, снабдители на здравни услуги като Hertfordshire Community NHS Trust предвиждат, че до идната година техните описи с чакащи в общността за деца и младежи ще се удвоят след пандемията.

Неговият основен изпълнителен шеф Елиът Хауърд-Джоунс сподели, че най-голямото предизвикателство за доверието му в отговор на възходящата рецесия е намирането на верния личен състав.

„ Това безусловно не е мястото, където желаеме да бъдем, желаеме да имаме доста по-кратки времена на очакване за децата, това доста се отразява на възможностите им за живот и просветителните им достижения, в случай че не ги забележим бързо.

„ Най-голямото предизвикателство във връзка с публичните услуги не е визията за това, което желаеме което явно значи да поддържаме хората вкъщи и да оказваме помощ на децата да се развиват допустимо най-добре, набираме личен състав и разширяваме услугата задоволително бързо, с цел да можем да реагираме. "

Миа е на 21 сега. Тя е в последната година на компетентност по биология на дивите животни в Кралския ветеринарен лицей, откакто е минала равнищата A с най-хубави оценки.

Но резултатът можеше да е доста друг и за многото хиляди деца, които към момента се борят ще бъде, в случай че рецесията в психологичното здраве на децата не бъде решена незабавно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР