Не бях посещавала отдавна пловдивския следствен арест. Заради мерките против

...
Не бях посещавала отдавна пловдивския следствен арест. Заради мерките против
Коментари Харесай

Пловдивска адвокатка: Позор! Време е да осъдим държавата!

" Не бях посещавала от дълго време пловдивския следствен арест. Заради ограниченията срещу пандемията и юристите чакаме извън. Мястото съм снимала по-долу. Там са разлепени и напътствията към роднините какви движимости могат да внесат. За изтощените от дългото очакване има два изтърбушени стола и значителни отпадъци, оставени от преждечакащите.

Никой не чисти в този регион, без значение, че там е мястото, на което са залепени заповедите за разпоредбите в арестите - затова то се явява и чакалня, и прилежаща на ареста повърхност, която администрацията би трябвало да обгрижва.

Адвокатите към този момент нямаме право на персонална среща с клиента - сякаш поради пандемията. Мерките са ориентирани към отбрана на личния състав и към излагане на риск юристите и посетителите. Говорим през стъкло и телефони- замазани с прахуляк и нечистотия. В помещението за рандеву няма дезинфектант.

Такъв има на масичката в преддверието след външната врата. От десетината телефона в помещението за рандеву три имат слушалки. Целите са в черно. Звукът е толкоз слаб, че с викането си осведомяваме добре защитата за сякаш поверителния диалог адвокат-клиент.

Преди да взема слушалката, деликатно я заливам с персоналния си дезинфектант. Оказва се - на вятъра - няма тон. Повтарям и потретвам хигиенизиращите процедури, до момента в който се добера до слушалка, в която колкото да слушам гласа на клиента си. Чета по устните му. Същото прави и той - има мощно понижение на слуха вследствие заболяване.

В България, 21-ви век, в следствен арест, сякаш отговарящ на евростандартите. Време е да осъдим страната освен за изискванията, при които държат задържаните, само че и за отношението към околните и юристите им. Позорно е ", написа пловдивската адвокатка Емилия Недева в обществената мрежа Facebook по-рано през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР