„Не БСП, а цяла България загуби. Демокрацията загуби под напора

...
„Не БСП, а цяла България загуби. Демокрацията загуби под напора
Коментари Харесай

Филип Попов: Демокрацията загуби под напора на диктатурата

„ Не Българска социалистическа партия, а цяла България загуби. Демокрацията загуби под напора на диктатурата.” Това сподели секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов пред БСТВ в коментар на гласуваното решение в Народно събрание за понижаване на партийната дотация на 1 лев.

Той изясни, че по време на дебатите в Народното събрание ръководещите са повтаряли едни и същи причини, които не са били безапелационни. „ Това е закон за демонстративен разстрел на българската народна власт и плурализма, на съществени полезности от нашата Конституция. Те не са даденост, а са постигани малко по малко. Затова, когато бе признат Законът за политическите партии беше планувано държавно финансиране, с цел да бъдат защитени. Помним мутренските времена. Днес мутрите се върнаха през парадния вход, купувайки си политически партии на тезгяха. Но те там изложиха и националната ни сигурност, тъй като на следващия ден и Ал Кайда може умерено и легално да си купи наша партия”, изясни Филип Попов. Той беше безапелационен, че причините на ръководещите, че удовлетворяват настояванията на хората са безусловно погрешни, тъй като този закон е ориентиран против народа. Попов даде обещание, че левицата ще сезира интернационалните институции и посланици за безспорното безсрамие у нас.

Атака и НФСБ виждат, че към този момент са изместени от властта от Движение за права и свободи

Филип Попов разясни, че измененията в Закона за бюджета са до края на тази година, само че в сговор с Движение за права и свободи, този мутренски метод на финансиране на партиите се бетонира. „ Съдружието им с ГЕРБ е видно и ясно за всеки. Никой не може да ни убеди, че няма такова”, сподели депутатът. Той добави, че наглостта на ръководещата партия и сътрудници е заложена от самия министър председател. Според него Атака и НФСБ виждат, че към този момент са изместени от Движение за права и свободи, само че към момента се надяват на облаги от ръководството.

„ Парите на бизнеса, които ще финансират партиите, няма да бъдат проверявани. Те могат да бъдат от проституция и наркотици”, сподели още Филип Попов. Той допусна, че в действителност ставаме очевидци на връщането на чл.1 от Конституцията от предишното, съгласно който една партия беше една страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР