Не бива една държава да възпитава в собственото си население

...
Не бива една държава да възпитава в собственото си население
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Безумие е да се възпитава омраза към един народ

" Не бива една страна да възпитава в личното си население ненавист към един народ. Това е безумие„ съобщи журналистът Любчо Нешков в ефира на „ Здравей, България " във връзка северно-македонския въпрос. Според него Кирил Петков желае по-интензивен разговор и партньорство сред двете страни. Относно позицията на България по отношение на районен съд Македония той уточни, че страната ни не я е променяла.

Няма смяна по позицията на България от това, което беше декларирано по време на съдружното съглашение. Там имаше обособен панел за външна политика. Две неща бяха подчертани и към днешна дата мисля, че се съблюдават - опазване на досегашната политика и по негова самодейност надграждане ", добави Нешков. По думите на журналиста в западната ни съседка се е „ образувало торнадо от мнения " след съвета по общи въпроси.

„ Има невероятни изявления против България - да променим Конституцията, да вкараме македонците в нея. Това са думи на водача на опозицията. Буяр Османи, вътрешният министър на страната, твърди, че България е отговорна за всичко, че е изолирана. Той е декларирал, че ще продължи натиска върху България и е сложил изискване на Петков съглашението да е готово за 15 дни, а не за 6 месеца. Отправят се обвинявания към някогашния вътрешен министър Светлан Стоев, че е основал много напрежение. Новото ръководство би трябвало доста деликатно да прочете разбора на Министерство на външните работи за направеното през последните 6 месеца ", поучават Нешков.

Журналистът изрази страдание, че „ Северна Македония е изгубила четири години и не е тръгнала по верния път ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР