Не бива да забравяме, че тероризъм по принцип съществува в

...
Не бива да забравяме, че тероризъм по принцип съществува в
Коментари Харесай

Йордан Божинов за атентата в Москва: Не бива да забравяме, че тероризмът е жив

„ Не бива да забравяме, че тероризъм по принцип съществува в света като цяло. Това разяснява някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божинов в ефира на bTV във връзка атентата в Москва, заканите за потребление на нуклеарно оръжие от страна на Русия и продължаващата война в Украйна.

" Всяка седмица има разнообразни атентати. Тероризмът е жив. Проблемът е, че до момента той не беше толкоз покрай нас. Случилото се в Москва обаче сподели, че „ Ислямска страна “ към момента е жива организация и ние би трябвало да повишим бдителността си “, разясни той.

Експертът по национална сигурност напомни, че Русия и НАТО са сключили преди време съглашение за битка с тероризма, само че Владимир Путин е пренебрегнал предизвестията на Съединени американски щати.

„ Това, което мен ме тормози обаче, е продължаващата война в Украйна “, сподели още той и разяснява диктатурата в Русия, от която може да се чака всичко.

„ Ислямска страна “ към момента е жива организация и ние би трябвало да повишим бдителността си, сподели Божинов.

„ За мен най-големият проблем е самата неустойчивост. Постоянната промяна в управлението на Министерство на защитата не допуска някакви ефикасни действия. На първо място ние имаме уговорката да модернизираме армията – извършват се планове и би трябвало да се започват нови. Второ – би трябвало да решим кадровите проблеми в защитата. Това също изисква дълготрайни деяние “, разясни той.

Йордан Божинов призна, че не е схванал в какво тъкмо се състои офанзивата против министър Тодор Тагарев. Според него той е изпълнявал прецизно решенията на Народното събрание – както за помощта за Украйна, по този начин и за по-тясното консолидиране на страната ни в НАТО.

„ Възможно е да има чисто справедливи аргументи за забавянето на помощта за Украйна. Има чисто административни процедури, които водят до едно такова закъснение. Отново ще сподели, че нямам пояснение за офанзивите против Тагарев “, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР