Не бива да се създават свръхочаквания за приемането на еврото

...
Не бива да се създават свръхочаквания за приемането на еврото
Коментари Харесай

Хампарцумян: Прибързано е да се дава дата за еврото

Не бива да се основават свръхочаквания за приемането на еврото в България, защото левът е от доста време във валутен ръб с него. Това разяснява банкерът и някогашен изпълнителен шеф на „ УниКредит Булбанк “ Левон Хампарцумян в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той е уверен, че влизането на България в Еврозоната ще донесе непоклатимост и досегаемост на средата в България, а резултат от приемането на европейската валута ще бъде усетен от стопански дейните хора. Според него обаче слагането на дата за приемане на еврото е преждевременно. 

„ Чакалнята за еврозоната е към две години, само че има механически параметри, които могат да лишават и повече време. Връщаме се в клуба на по-богатите и уредени страни “, съобщи Хампарцумян и добави, че не трябва да се основават свръхочаквания за приемането на еврото, защото основна част от измененията към този момент съществуват поради валутния ръб на лв.. „ За българина дали в джоба има евра, или левове, съвсем няма никакво значение “, разяснява банкерът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР