Не бива да се правят отстъпки на турския президент Реджеп

...
Не бива да се правят отстъпки на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Сенатор Боб Менендес: Без отстъпки за Ердоган

Не бива да се вършат отстъпки на турския президент Реджеп Тайип Ердоган „ без забележителна смяна в държанието “, споделя пред в. „ Катимерини ” американският сенатор, демократ и ръководител на мощната комисия по външни връзки на Сената.

Менендес отбелязва, че Турция продължава да демонстрира провокативно държание с, както и със закупуването на съветската система за противоракетна защита С-400, нейната и недемократичното отношение към турския народ ”.
 Ердоган към Байдън: Не очаквайте да променим позицията си за С-400 Ердоган към Байдън: Не очаквайте да променим позицията си за С-400
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е споделил на американския президент Джо Байдън, че позицията на Анкара във връзка с нейните ра...

„ Двустранните връзки сред Съединени американски щати и Гърция в никакъв случай не са били по-силни, а съдействието в региона на защитата е основен дирек “, отбелязва сенаторът, който неведнъж е изразявал поддръжката си за правата на Гърция против турските провокации в Егейско море и също е изиграл основна роля за признаването от Вашингтон от арменският геноцид. Освен това Менендес чака американският президент Джо Байдън да продължи да поддържа твърда позиция към турския си сътрудник и има вяра, че партньорството 3 + 1 сред Кипър, Гърция, Израел и Съединени американски щати може да донесе обилни изгоди за района.

На въпрос дали мярва, че увеличените вложения от Вашингтон във взаимоотношенията с Атина са основни за новата тактика за Източното Средиземноморие за Съединени американски щати, Менендес отговори позитивно: ”Наистина имам вяра, че Атина е основна заради съвпадението на фактори. Съединени американски щати имат мощни сътрудници в целия политически набор в Гърция. По същия метод Гърция продължава да има мощни сътрудници в целия политически набор в Съединени американски щати. Трябва да затвърдим тези достижения, с цел да може връзката да продължи да се развива в бъдеще. С взаимоотношението 3+1 сред Кипър, Гърция, Израел и Съединени американски щати в основата си, няма ограничаване за капацитета на тези взаимоотношения и нашето съдействие в района. Например Гърция е водеща в Европа във връзка с климата и напредва в диалога за възобновимата сила. Горд съм от ролята, която администрацията на Байдън е изиграла за напредъка на тези начинания, и чакам, че ще забележим този аспект на партньорството да се разшири в допълнение. ”

За срещата Джо Байдън-Реджеп Ердоган предходната седмица коментарът на Менендес е следният: ” Президентът Байдън не се нуждаеше от спомагателен лост при срещата си с Ердоган предходната седмица. Вече имаме доста, стига да сме склонни да ги използваме. Очаквам, че президентът Байдън ще продължи да бъде корав с Ердоган и да постанова ползите на Съединени американски щати за националната сигурност, когато става въпрос за, дестабилизиращите дейности в Източното Средиземноморие, поддръжката за автократите в Азербайджан и недемократичното отношение към турския народ. Това би трябвало да бъде дневният ред на всички наши срещи с Турция и упорствам да не се вършат отстъпки на господин Ердоган без забележителна смяна в държанието във всяка от тези области.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР