Не бива да се подценяват настроенията в Западна Европа срещу

...
Не бива да се подценяват настроенията в Западна Европа срещу
Коментари Харесай

Стоян Бараков: Перспективите пред Западните Балкани са твърде смътни и неясни

Не бива да се подценяват настроенията в Западна Европа против присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз – настроенията както измежду елементарните жители, по този начин и измежду политическия хайлайф. Това сподели в предаването „ Нещо повече “ доцент доктор Стоян Бараков, дълготраен учител по интернационалните връзки. Той подчертава върху чувството в Западна Европа и на нейните жители, че присъединението на Западните Балкани като цяло и на обособени западнобалкански страни е рисковано начинание, което ще изправи Западна Европа пред съществени компликации:   
„ Действително съществува боязън и този боязън беше изразен още при започване на мандата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Сега той промени визията си, само че отиде в много отдалечен времеви небосвод – надали през 2025 година някоя западноевропейска страна ще бъде призната. “

„ Европа не може да благоденства, в случай че не благоденстват и западнобалканските страни, не може един организъм, какъвто е Европейски Съюз, да бъде здрав, в случай че някой от неговите органи боледува, а Западните Балкани, изобщо Балканите боледуват “, уверен е доцент Бараков.

Има доста фактори, които вършат вероятностите пред Западните Балкани прекомерно смътни и неразбираеми, акцентира преподавателят. Стоян Бараков не е склонен с тезата, че разширението ще върви макар всички компликации:

" По-скоро съм податлив да мисля, че ще се слагат нови и нови спънки пред процеса на разширението. "

Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР