Не бива да се казва, че интровертите не обичат хората.

...
Не бива да се казва, че интровертите не обичат хората.
Коментари Харесай

10 разпространени мита за интровертите

 Не бива да се споделя, че интровертите не обичат хората. Те просто са доста изборни. За някои хора изказванието „ Вътрешната хубост е по-важна от външната ” не e неправилен набор от думи. Но болшинството от обвиняванията, стоварени върху нежните души на интровертите, са мощно пресилени. Ето 10 публикувани мита за интровертите:

Мит 1 – интровертите са неразговорливи

 Това не е по този начин. Просто те не приказват, когато няма какво да кажат. Те не обичат празното бръщолевене. Ако ги заговорите за нещо, което ги интересува, няма да можете да ги спрете.

Мит 2 – интровертите са стеснителни

 Стеснителността няма нищо общо с интровертността. Интровертите не се опасяват от хората, само че за контактуване им е нужна причина. Те не поддържат връзка просто поради самото другарство. Ако желаете да поговорите с интроверт, просто го заговорете, без да се страхувате, че ще наподобява невежливо.

Мит 3 – интровертите са груби

Интровертите постоянно не виждат причина да се церемонят и да обменят непотребни любезности. Те желаят всички да са естествени и откровени. За страдание, това в болшинството случаи е недопустимо, по тази причина на интроверта от време на време му коства много старания да се приспособи и за него това е изтощително.

Мит 4 – интровертите не обичат хората

 Обратно, интровертите доста ценят малцината другари, които имат. Те могат да преброят околните си другари на пръстите на едната си ръка. Ако ви е провървяло да сте другар на интроверт, вие имате правилен съдружник за цялостен живот. Веднага щом сте заслужили уважението му като стойностен човек, той е вечно с вас.

Мит 5 – интровертите не обичат да излизат измежду обществото

 Глупости. Те не обичат да бъдат измежду обществото прекомерно дълго. Те доста бързо усвояват информацията и по тази причина не им е нужно доста дълго време да прекарват в обществото, с цел да бъдат „ в тематиката ”. Те ще се приберат у дома, с цел да се презаредят и премислят получените усещания. Презареждането със успокоение за интроверта е витално належащо.

Мит 6 – интровертите избират постоянно да бъдат сами

 На интровертите им е изцяло удобно уединено със своите мисли. Те доста размишляват. Те мечтаят. Те харесват да има проблеми, над които да работят, задания, които могат да вземат решение. Но те също могат да се почувстват самотни, в случай че няма с кого да споделят своите открития. На тях им е нужно откровено, чистосърдечно отношение единствено С ЕДИН ЧОВЕК в даден миг.

Мит 7 – интровертите са странни

 Болшинството интроверти са индивидуалисти. Те не вървят с тълпата. Те избират да бъдат ценени поради невероятния метод на живот. Те мислят със личната си глава и по тази причина постоянно хвърлят предизвикателство на това, което се счита за норма. Те не вземат решения, изхождайки само от това кое е известно и фешън.

Мит 8 – интровертите са затворени чудаци

 Интровертите – това са хора, които на първо място са съсредоточени върху вътрешния си живот и отделят огромно внимание на своите мисли и страсти. Не тъй като са неспособни да обръщат внимание на протичащото се в близост, просто техният вътрешен мир е доста по-интересен и потребен за тях.

Мит 9 – интровертите не умеят да се веселят и да почиват

 Интровертите, като предписание, почиват у дома или измежду природата, а не на шумни публични места. Те не са фенове на мощните чувства и на адреналиновата наркомания. Ако в близост има прекалено много диалози и звук, те се затварят.

Мит 10 – интровертите могат да се „ поправят ” и да станат екстроверти

 Светът без интровертите би бил свят без учени, музиканти, художници, поети, кинематографи, лекари, математици, писатели и философи. Интровертите не могат да се „ поправят ” и заслужават почитание за своя присъщ характер и изгодата, която са принесли на човечеството.

Всъщност, проучването Silverman (1986) демонстрира, че процентът на интроверти измежду хората с висок коефициент на просветеност (IQ) е доста по-голям.

Превод: Петя Стоянова

Инфо: www.gnezdoto.net

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР