Не бива да се бърза с третата доза срещу COVID-19,

...
Не бива да се бърза с третата доза срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Нужни са по-строги мерки

Не бива да се бърза с третата доза против COVID-19, след имунизирането би трябвало да минат от шест до осем месеца, с цел да се мисли за спомагателна доза. На всички стана ясно, че повода за многото инфектирани са неспазване на ограниченията. Ако се вкарат по-строги ограничения, ще има резултат, тъй като хората ще се дисциплинират. Не бива да се събират и доста хора на едно място, както става на разнообразни спортни събития у нас. Това съобщи пред учен Богдан Петрунов.

Той сподели още, че има сигнали за пласиране на подправени документи за Коронавирус. За него би трябвало да има санкции и от двете страни - за лекаря и за пациента, може глобата да бъде лишаване на лекарски права.

Академик Петрунов е уверен, че имунизацията работи, тя не защищава 100%, само че работи и има статистики по света, които водят до извода, че множеството нови инфектирани и умряли са неимунизирани.

" У нас има скрита заболяемост, хората не се лекуват, опасяват се да отидат на доктор и по-късно в интензивните отделения на лечебните заведения идват към този момент в доста напреднала фаза на заболяването ", добави той и счита, че има най-малко още 30% заболели от ковид у нас.

Според него не трябва да се бърза с третата доза, ваксинираните могат да мислят за трета доза чак след шестия, осмия месец след имунизирането или преболедуването.

Медикът предложи да се направи противогрипна ваксина, като е добре да се изчака две седмици сред двете инжекции - на тази за грип и тази за ковид, въпреки че няма противопоказания да се комбинират, а даже към този момент се вършат такива ваксини.

" Ще би трябвало да продължаваме да си вършим имунизация в годините напред за COVID-19, както вършим с грипните ваксини всяка година ", заключи учен Богдан Петрунов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР