Не бива да ругаем земеделците, а да ги подкрепяме, когато

...
Не бива да ругаем земеделците, а да ги подкрепяме, когато
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Срамно е земеделска България да внася 80% плодове и зеленчуци

Не бива да ругаем земеделците, а да ги поддържаме, когато митингите им са обективни, добави тя
Българските и европейските земеделци не са терористи, както ги оповестиха някои политици. Не бива да се сърдим на митингите им, а да ги поддържаме, когато са обективни. Това съобщи в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя откри дружно с министрите на земеделието на България Кирил Вътев и на Република Косово Фатон Пеци  ревюто " Агра ", " Винария " и " Фудтех ".

Йотова добави, че фермерите желаят да защитят своя труд, който по никакъв начин не бил елементарен. И прикани да бъдат подкрепени.

" Това са хората, които обезпечават храната на всички нас. Тук съм, с цел да изкажа поддръжката си за земеделците от президентската институция ", добави още Йотова. 

Според вицепрезидента е срамно земеделската страна като България да внася 80% от плодовете и зеленчуците. Йотова добави, че не може единствено с финансови кръпки да се вземат решение проблемите на земеделците, а да се построи целенасочена и разумна  политика за тяхната поддръжка. Според нея Зелената договорка е хубаво нещо, само че не би трябвало да ощетява нашите производители, а да спомогне за тяхното развиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР