Не бива да подхождаме идеологически към въпроса за атомната енергия

...
Не бива да подхождаме идеологически към въпроса за атомната енергия
Коментари Харесай

Иво Христов: Да не съдим идеологически ядрената енергетика

Не бива да подхождаме идеологически към въпроса за атомната сила в Европейски Съюз, защото той има и обществена страна. В последните години се истеризира ужасът от допустима нуклеарна злополука. Имаме плашещите образци на " Чернобил " и " Фукушима ". Този смут в действителност прикрива всички действителни провали, които нанася така наречен " зелена " сила, тъй като да се поправя коритото на една река или пък да се слагат ветроцентрали по пътя на миграцията на птиците също са интервенции в биосферата и естествената среда.

Това разяснява европейският народен представител Иво Христов във връзка извършената във вторник работна група на социалистите и демократите, в която е било дискутирано бъдещето на европейската енергетика.

По време на пленарната сесия в Страсбург бе разисквана резолюцията по отношение на Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата през 2019 година (COP25), която ще се гласоподава в четвъртък. В плана ѝ е записано, че " нуклеарната сила не е нито безвредна, нито екологична, нито стопански устойчива; затова предлага да се създаде обективна тактика за преход за последователно преустановяване на нуклеарната сила в Европейски Съюз, в това число обезпечаване на нови работни места за хората, работещи в нуклеарната енергетика, и проекти за безвредно разглобяване на атомни електроцентрали и безвредното отнасяне и дълготрайно неутрализиране на нуклеарни боклуци. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР