Не бива да оставаме без фигурата главен прокурор, има и

...
Не бива да оставаме без фигурата главен прокурор, има и
Коментари Харесай

Румен Христов: Не бива да оставаме без фигурата "главен прокурор"

Не бива да оставаме без фигурата " основен прокурор ", има и опасения, че тогава ще имаме 28 основни прокурорчета, би трябвало да има административно послушание и наблюдаване от страна на основен прокурор. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Не мога да кажа непосредствено име за това кой ще е новият еврокомисар, имаме претенденти. Смятаме, че той би трябвало да бъде препоръчан от ГЕРБ-СДС. Представителят би трябвало бъде член на най-голямата Европейска национална партия, тъй като и там има баланс сред представителите на другите политически фамилии на европарламента. От тази позиция ние сме член на ЕНП и имаме най-вече представители, разумно е да излъчим това име. Имаме задоволително готови дами ", сподели Христов.

Относно това какъв сектор би поел новият еврокомисар, Христов посочи, не е решено дефинитивно: " Заговори се за енергетиката, това е огромен сектор, би бил прагматичен и значим за България, няма да се откажем от него, стига да ни го дадат. "

" Те се пробват с 36 народни представители да окупират всички властови позиции, не е правилно, само че това значи, че над 98% ще носят отговорността. Нямаме си доверие, както и преди време двата блока си нямаха доверие, само че в същото време би трябвало да бъдат свършени значими неща - Шенген, Еврозоната, отношението на България по отношение на войната в Украйна. Има огромни неща, които ни карат да загърбим тези неразбирателства. Различията са на първо място с оперативното ръководство на страната, ще забележим в този момент във връзка с бюджета дали няма да бъдат регистрирани разлики ", добави ръководителят на Съюз на демократичните сили.

" Ние сме в ново положение, член сме в Европейски Съюз и НАТО, видяхме за тези 30 години има напрежение сред обособените управляващи, би трябвало да търсим метод то да бъде притъпено. Това Велико Народно заседание е потребно, то би могло да отстрани института Велико Народно заседание, да опише по-сложна процедура за смяна на Конституцията, само че да не изисква привикване на Велико народно събрание. Ще търсим тези промени, които да бъдат осъществени от нормално Народно заседание. Правителството би трябвало да работи в две направления - приемането на постоянен бюджет за 2023 година и да се направи всичко допустимо да се защитят приходите на българските жители ", съобщи Христов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР