Не бива да има табута за доставките на оръжия за

...
Не бива да има табута за доставките на оръжия за
Коментари Харесай

Зеленски: Не бива да има табута за оръжейните доставки за Украйна

Не бива да има табута за доставките на оръжия за Украйна, съобщи през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9404
Зеленски сподели това на взаимна конференция с гостуващия в Киев министър председател на Нидерландия Марк Рюте малко преди началото на Мюнхенската конференция по сигурността.

" С Нидерландия сме на едно мнение, че не би трябвало да има никакви табута за доставката на оръжия и поддръжката за нашата войска, за нашата Украйна, тъй като по този метод се поддържа и пази нашият суверенитет ", посочи той.

Зеленски неведнъж прикани западните съдружници да доставят повече оръжия на Киев, с цел да отблъсне съветските нашественици. Украйна по-конкретно желае изтребители, повече танкове и оръжия с огромен обхват, отбелязва Ройтерс.

Първата партида танкове " Леопард-1А5 ", които Нидерландия, Дания и Германия ще купят за Украйна, ще й бъдат доставени допустимо най-скоро, сподели на конференцията Марк Рюте. Нидерландският министър председател даде да се разбере, че страната му е подготвена на нейна територия да бъде основан нов арбитражен съд за съветските закононарушения в Украйна, само че добави, че е нужна повече поддръжка основаването му, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР