Не бих я сравнил с никое дело, което е било

...
Не бих я сравнил с никое дело, което е било
Коментари Харесай

Иван Гешев пред БНТ за шпионската афера: Службите доказаха, че са възстановили оперативния си потенциал

Не бих я сравнил с никое дело, което е било досега в България, в това число и случаите - реализиране на дейности, несъвместими с дипломатическия статут. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в особено изявление за Българска национална телевизия във връзка следствието за шпионската спекулация.

Шест лица бяха привлечени като обвинени за присъединяване в група за шпионство в интерес на непозната страна, оповестиха през вчерашния ден от прокуратурата. Групата се е занимавала с това да събира класифицирана информация, която съставлява държавна загадка, и да я дава на трета страна, в тази ситуация става въпрос за Русия.

По думите на основния прокурор това може да се съпоставя исторически с така наречен случай " Петорката от Кеймбридж ".

Българските служби потвърдиха, че са възстановили оперативния си капацитет, който беше унищожен след 1989 година, сподели основният прокурор.



СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Става въпрос за дело, което визира сензитивна информация, касаеща освен българската национална сигурност, само че и на НАТО, Европейски Съюз, на нашите евроатлантически сътрудници от Съединени американски щати. По първични данни групата е била под надзор много време, тъй че са взети всички ограничения, които могат да се вземат за ограничение на проблемите, които може да се основат за националната сигурност.

Иван Гешев сподели, че прокуратурата е оптимално открита по всеки един случай, с една единствена цел - да осведомят оптимално цялостно българските жители, в размера, който законът нарушава.

Тук става въпрос за българи, които продават личната си страна за стотинки, сподели основният прокурор.

Цялото изявление вижте във видеото.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР