Не бих окачествил случилото се като скандал, не е имало

...
Не бих окачествил случилото се като скандал, не е имало
Коментари Харесай

Външният зам.-министър разкри важни подробности за правителствения самолет и за българите в Бали

Не бих окачествил случилото се като скандал, не е имало нападателна намеса. Летателният маршрут е бил изменен и се е минало през друга страна. Това съобщи в ефира на bTV зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев във връзка случая с държавния аероплан, който не е бил позволен до въздушното пространство на Иран и е минал над територията на Ирак. " Извикан е краткотрайно ръководещият на иранското посолвство в София. Предстои да се създадат някакви заключения. Тепърва ще се обясни цялата обстановка. Тогава ще дадем най-ясно пояснение. Все отново не мисля и все още не мога да настоявам, че се приказва за дипломатически скандал ", добави той.

" Г-жа Захариева е в течение с всички обстоятелства и условия. От позиция на процедурите, които е трябвало да се изпълнят, те са били изпълнени. Не знам дали е конкретизиран маршрутът за връщане ", сподели още Георгиев.

По мотив пъкъла на о-в Бали поради вулкана Агунг, зам.-министърът сподели: " Вулканът хвърля пепел и дим, само че не е изригнал. През цялото време консулският чиновник е бил в непрекъсната връзка. Около 50 души са там, няма данни за потърпевши български жители. Дали сме точни насоки какво би трябвало да се направи. Около 10 км е отцепеният сектор. Не бива да се влиза в засегнатата зона, тъй като е рисково за живота ".

" Хубаво е, че на уеб страницата на Министерство на външните работи има информация и това е улеснило по огромен метод това ние да се свържем с българите в Бали ", сподели още Георгиев.

" Българско семейство, живеещо в Бали, е приютило към 15 наши сънародници в дома си. Това потвърждава, че българите зад граница си оказват помощ ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР