Не бих могъл да влизам в сферата на спекулациите. Навални

...
Не бих могъл да влизам в сферата на спекулациите. Навални
Коментари Харесай

Станишев: Отговорността за смъртта на Навални е на Русия, но първата жертва в една война е истината

Не бих могъл да влизам в областта на спекулациите. Навални бе политически пандизчия, без подозрение Русия е властнически режим.

Това съобщи евродепутатът и някогашен министър-председател Сергей Станишев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия във връзка на непредвидената гибел на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Това е положително увещание за българския народ, тъй като се придвижихме през последните 30 години в европейска посока. Политическата отговорност, че опозиционер умира в тежки условия, е на властта. Според мен казусът бе решен за властта с отстраняването му надалеч от Русия ", сподели той.

" Моята позиция е поредна - при започване на войната споделих, че експанзия стартира Русия, само че в тази война няма почтени. При всяко споменаване на Путин, вижте мимиките на президента на Украйна. Всяка политика би трябвало да има сверяване с действителността. Първата жертва на една война е истината ", акцентира Станишев.

 

След като стартира войната, търсих пояснение за какво е почнала, видях конференция за Минските съглашения. Имаше непрекъснати провокации от страна на Зеленски. Европейски Съюз и НАТО бяха длъжни да оказват помощ на страна, която е нападната. Към днешна дата не знаем какъв брой украинци и руснаци са починали, описа Станишев.

Според него, в случай че убитите са стотици хиляди, ранените са над един милион. Всички доставки, които осигуряваме, не може да балансират силите, разяснява още той.

Всички приказват за победа на Украйна, само че никой не споделя каква е цената на тази победа, разяснява Станишев.

Преходите не са идни, те се случват. Нужни са незабавни дейности, нужна е зелената договорка, само че няма да е сполучлива, в случай че не подсигурява сигурността на хората, приходите им, разяснява Станишев във връзка конференцията на тематика " Цената на персоналния преход – зелен, цифров, демографски ", проведена от евродепутатите социалисти.

Преходите трансформират освен стопанската система, само че и човешките връзки. Случва се преходът с изкуствен интелект, сподели той.

Според Станишев работа на политиците е да създадат по този начин, че България да избегне рисковете и да продължи напред.

„ Ако желаеме левицата да има почтено посланичество в Европейски Съюз, тя би трябвало да се сплоти и да има здрава основа. Не виждам обаче смяна в тази самоубийствена политика за рязане на глави ”, сподели Сергей Станишев във връзка със протичащото се в Българска социалистическа партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР