Не бих могъл да си представя как в днешно време,

...
Не бих могъл да си представя как в днешно време,
Коментари Харесай

Евгени Кръстев: Блицкриг е невъзможен в държава с параметрите на Украйна

Не бих могъл да си показва по какъв начин в днешно време, при съществуването на днешните технологии, в това число военни, като имаме поради каква страна е Украйна – с повече от 600 000 кв. метра територии, с съвсем 45-милионно население, не мога да си показва по какъв начин би могло да се организира блицкриг в нея. Това сподели за БНР Евгени Кръстев, политолог и публицист с експертиза в региона на интернационалната сигурност.

„ Преди началото на войната на западната граница на Украйна и в Беларус имаше ситуирани към 190 000 души съветски войски. На пръв взор приказваме за съвсем 200-хилядна войска, само че тя е извънредно незадоволителна за сходен вид военна самодейност в страна с параметрите на Украйна. На Путин и неговото най-близко обграждане наложително му е належащо да показа тази военна инвазия в Украйна като тип победа. Това е нещото, което се търси сега като вид от специалистите или стратезите в Кремъл, в съветското външно министерство, в министерството на защитата “, разяснява Кръстев.

„ Месец след началото на тази съветска инвазия в Украйна може да се каже, че тя не се развива съгласно първичните проекти на Кремъл. Най-реално е Украйна да получи системи за противовъздушна защита C-300, които могат да бъдат от страни в Източна Европа, които разполагат с такава система “, сподели Кръстев.

„ Това, което сигурно няма да се случи, беше доказано и през вчерашния ден от канцлера на Германия, че НАТО няма непосредствено да взе участие в обезпечаването на зона, неразрешена за полети над Украйна. “

За да имаме мироопазваща задача в Украйна, тя може да бъде изпълнена от НАТО, само че би трябвало да бъде обезпечена посредством резолюция на Организация на обединените нации, а непрекъснатите членки там имат право на несъгласие – Русия е такава страна членка, разясни Кръстев.

„ Полша занапред основава информационна инфраструктура във връзка с процесите с Украйна след приключването на войната. Има капацитет тази позиция, която имаме досега, да претърпи някакво развиване “, добави Кръстев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР