Не бих казал, че всички от опозицията са заговорили за

...
Не бих казал, че всички от опозицията са заговорили за
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Българите очакват ефективна съдебна реформа и антикорупционен орган



Не бих споделил, че всички от опозицията са заговорили за избор на съмнение. На процедура вотът е невероятно да мине, само че теоретично какво би станало при възможен избор на съмнение? Някой желае да има избори по време на европредседателството ни? Това съобщи ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той изрази недоумението си от това желание на опозицията. „ Виждаме какви са финансовите индикатори - остатъци, рекордно ниска безработица, през днешния ден се откри и новата постройка на съда. Всички се стремим към реформиране на правосъдната система. Стъпка по стъпка вървим напред. Ще приемем и антикорупционния закон. По него има доста необятна полемика от страна на всички парламентарни групи “, акцентира той.

По думите му повишението на приходите е реалност още от началото на това държавно управление.

Запитан дали антикорупционният закон не е машинален общ брой от текстове, който да замаже очите на Европа, Димитър Главчев съобщи: „ Не мисля, че някой си прави илюзии, че може да постъпи по този начин. Предстои основаването на един мегаорган за следствие на корупцията “. Той добави, че несъгласията идват от това какво да бъде мястото на прокуратурата и дали да има проверяващи функционалности. „ Принципът на разделяне на управляващите няма да бъде спазен, в случай че президентът излъчи управлението на този орган. Функциите по надзор са вменени на Народно събрание. Убеден съм, че българите чакат ефикасна правосъдна промяна и антикорупционен орган “, приключи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР