Не бих казал, че Владимир Путин губи войната, а че

...
Не бих казал, че Владимир Путин губи войната, а че
Коментари Харесай

Украйна само възвръща територии, не печели! Русия няма да ползва ядрено оръжие

Не бих споделил, че Владимир Путин губи войната, а че Украйна печели, по-скоро възстановява територии. Това сподели военният министър Димитър Стоянов. По думите му това, което става " несъмнено си е война ". 

България няма да признае тези референдуми, разгласи и Димитър Стоянов във връзка на допитванията в четири украински области, които се организират от 23 до 27 септември.  Преки последици, директна опасност за България няма, сподели министърът.  

Според него нуклеарно оръжие няма да бъде употребявано в тази обстановка, само че " всеки един, който има нуклеарно оръжие, би трябвало да бъде одобряван доста съществено ". 

Стоянов счита, че НАТО няма да бъде замесен. Той на няколко пъти повтори и успокои хората, че няма да се стигне до потребление на нуклеарно оръжие.

" Думите са едно, делата са друго, нуклеарното оръжие има възпиращ резултат ", счита военният министър. 

Според него думите на Путин би трябвало да се вземат серизно, само че съветският президент нямал потребност от различен спор, изключително с страна членка на НАТО.

" Не бих споделил, че армията ни е слаба, само че е с остаряла техника ", изясни военният министър пред нова тв. Той заяви, че за последната година и половина нула лв. са били дадени за поддръжката на МиГ-29. Вина за това носел политическият хайлайф, които 32 години  подценявал армията. 

Сега се водели интензивни диалози с Полша, с цел да може да се удължи живота на изтребителите. 

Най-малко евентуалният сюжет е България да бъде въвлечена в спора, увери министърът.

Той изясни по кое време може да се случи готовност - " при нужда ", очевидно нахлуване над страната, след декрет на президента, при участе във боен спор.

Пряка опасност за националната сигурност няма, има опасности във връзка с националната ни сигурност, повтори Стоянов своята теза.  

Според него, в случай че няма постоянно държавно управление, няма да бъде прокарана капиталовата стратегия за армията и вторият контракт за F-16.

" Не е добре България да остане без държавно управление, когато до нас има спор ", безапелационен е Димитър Стоянов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР