Не бих казал, че трябва да говорим за провал. Това

...
Не бих казал, че трябва да говорим за провал. Това
Коментари Харесай

Петков: Мисля, че ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция

Не бих споделил, че би трябвало да приказваме за неуспех. Това е продължението на една смяна, която стартира още предходната година и тя е доста сложна. Опитваме се и мисля, че ще успеем да почистим задкулисието от ръководещата коалиция. Тогава към този момент, смяната ще е напълно реализуема стъпка. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред .

Всички харесваха Никола Минче в Народното събрание. Беше гласувано срещу него като човек, разяснява още Петков.

Днес още един народен представител от Има Такъв Народ сподели аз предпочитам България, предпочитам да бъда част от тази смяна и няма да натискам повече бутона с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Аз се надявам на още такива случаи в идващите дни.

Ние сме в Народното събрание поради тези хора на улицата и когато усетиш поддръжката, знаеш, че е вярно това, което правиш.

Идеята е да се борим за хрумвания, а не някой да се пробва да прави провокации. Надявам се на мирни митинги дори не в поддръжка на държавното управление, а в поддръжка на смяната, добави Петков.

Нашият голям проблем първите 6 месеца е, че до момента в който знаехме кой дава отговор за Демократична България, за Българска социалистическа партия, нямахме концепция кой дава отговор за Има Такъв Народ - дали е Тошко Йорданов, Слави Трифонов или някой различен, добави министър председателят.

Никой не е приел никой в някогашна компания. Аз дадох обещание, че ще се боря за тази страна. От първия ден споделих, че ще разгадавам на 12 депутата, които слагат България над политическия си водач. Видяхме, че първите 5 смели българи взеха решение да го създадат, през днешния ден го направи шестият, тъй че има вяра. Когато един народен представител е дал клетва за България, а не за Слави Трифонов, тогава аз мога да му кажа какви са нашите дела за България, изясни Петков.

Той изрично отхвърли, че някой е желал пари и постове.

Даже през днешния ден лекичко се наскърбих от думички като " извършване на покупки ", сподели Петков като загатна за думите на президента Радев.

Когато преди година задкулисието влезе в президентството, президентът слезе на площада при народа и той го поддържа. Сега същият този народ сподели, че не желае ГЕРБ, Движение за права и свободи да дефинират бъдещето на
България. Сега е моментът, когато президентът може да каже, че тази смяна не е приключена и той застава дружно с хората.

Или някой го подвежда какво се случва или му би трябвало време да осъзнае, че борбата, която сме почнали преди една година, изобщо не е приключена, съобщи Петков.

Президентът би трябвало да се върне при народа, тъй като народът вижда какво се случва, безапелационен е министър председателят.

От февруари месец антикорупционният закон е подготвен. 4 месеца не може да напредне поради Има Такъв Народ и когато решаваме да го внесем, се оказва, че не сме диалогични, разяснява Петков във връзка връзките с партията на Слави Трифонов в обединението.

Стоя пред вас с чиста съвест. Нямам едно придвижване като министър председател, за което да кажа - скърбя, направих неточност.

Това за Солун - там бяха Шарл Мишел, Мицотакис, водачите на Западните Балкани, добави Петков.

Той регистрира че може би е било неточност решението в последните 6 месеца да работят по 20 часа.

Коалиционните сътрудници не са част от моето семейство. Главните решения се вземаха на Коалиционен съвет. Те се вземаха от четири направления, само че четвъртият човек не можеше да вземе решение - той единствено слушаше и на идващия ден ни уведомяваше, изясни Петков.

За да стои тази коалиция нестабилна, непрестанно се говореше за РСМ. А аз непрестанно повтарях, че няма да има решение без българския парламент. И никой не искаше да го чуе, тъй като не е преференциално.

Аз като министър председател няма да взема никакво решение, в случай че не е взето от българския парламент. Единственото нещо, което ще кажа на масата с водачите от Европа е, че няма да направя смяна в българската позиция, в случай че няма решение от българския парламент.

Атаките са подправени, те прикриваха нашето предпочитание за смяна, добави министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР