Не бих казал, че са източени над 1 милион лева

...
Не бих казал, че са източени над 1 милион лева
Коментари Харесай

Още за мегаскандала в Перник: Ексметът Иванов проговори източени ли са над 1 млн. лева от общината, Арнаудова го посече

Не бих споделил, че са източени над 1 милион лв. от общината. Това съобщи в ефира на Нова тв някогашният кмет Иван Иванов във връзка абсурда с големите далавери в община Перник.

" Стъпих в служба на 13 ноември 2014. Тогава видях, че на 9 септември същата година е подписан контракт въз основата на решение на спешния щаб тогава с компания за разчистване ЗМБГ на нерегламентирани сметища и строителни боклуци на територията на община Перник. Тогава фактически имаше спешна обстановка и градът бе задръстен от такива сметища. Същевременно договорът на друга компания от 8 години изтичаше на 1 декември същата година. Дейността, за която ме упрекват, че съм платил, е изявършена през септември, октомври и ноември месец ", сподели той.

" Аз заварих този контракт за милиони левове. попитах, само че от общината ми показаха надлежни документи за тази работа с протоколите. Няма по какъв начин да показва документите, те са в общината. Като са правили инспекцията предходната година нямам визия какви документи са им показани на АДФИ. Аз напуснах община Перник като кмет на 10 ноември 2015 ", добави Иванов.

След думите му се включи основният прокурор Румяна Арнаудова, която съобщи: " Отлично знаем у кого са отишли парите. Доказателствата ни са го показали. Установили сме, че нито е имало рецесия, нито бедстввено състояние. Нито пък е имало формален документ, с който остарелият кмет да се разпореди, а новият да работи. Дейностите на първата компания са потвърдени с документи ден по ден, регион по регион. Другото сдружение обаче за 3 месеца е получило 1 млн. и 200 хиляди лв., само че в документите не е посочено кои са регионите, от които са били отпадъците. Убедени сме, че се касае до източване на общината с над 1 млн. 200 хиляди лв. единствено за 3 месеца. На лицата е избран 10-дневен период, в който да внесат гаранциите.
Ако съберем доказателства, че кметовете са взимали пари, те ще получат и други обвинявания. Към момента доказателствата сочат единствено към закононарушения по работа. Лицето, което се е облагодетелствало, е публично притежателят на компанията, само че има и други лица зад него ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР