Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството

...
Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството
Коментари Харесай

Караниколов: Няма скандал във военно-промишления комплекс

Не бих споделил, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството стои зад служащите. В едно от сдруженията има проблем. Това е ”Емко”, там има инспекция на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и пожарна сигурност и там са установени нередности. Затова и е лишен лиценза на сдружението за импорт и експорт. Лицензът за вътрешна търговия не му е лишен.

Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила в предаването ”Беновска пита” по Канал 3. "Продукцията на ”Емко” остана ненатоварена, тъй като ”Кинтекс” не може да изнесе продукцията. По закон производителят би трябвало да си приготви документите за митницата. За да обезпечим контракта сключихме контракт с ВМЗ и към този момент се работи. Лицензът за вътрешна търговия на "Емко " не е лишен ", добави министърът.

”Проверяваме ”Кинеткс” и ВМЗ за последните 10 години. От средата на 2015 ”Кинтекс” е подписвал контракти с ”Емко”. ”Кинтекс” има обвързване да ревизира кои сдружения могат да произведат дадена продукция. В случая е изпратена оферта единствено на ”Емко”, а не на ”Дунарит” и ВМЗ, които създават същата продукция. Защо запитвам аз? Защо ”Кинтекс” е пренебрегнал ”Дунарит” И ВМЗ-Сопот, обясни Караниколов във връзка със сигнала, който той подаде към прокуратурата в средата на седмицата.

”БСП имат право да ме викат постоянно. Никой министър независимо не може да вземе лиценз. Вземането на лиценза е станало с единомислещо решение на Междуведомствената комисия”, разяснява още икономическият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР