Не бих желал нашият театър да се превръща в кръжок

...
Не бих желал нашият театър да се превръща в кръжок
Коментари Харесай

Минеков иска смяна на ръководството на Народния театър

Не бих желал нашият спектакъл да се трансформира в „ кръжок по политически ползи “. Това съобщи министърът на културата Велислав Минеков във връзка със абсурда в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Той ще насочи предизвестие към шефа и ще изиска да бъдат заменени „ политическите деятели “, назначени в театъра, както и да се направи цялостна инспекция. Дарик потърси позицията на шефа Васил Василев, само че той не отговори на позвъняванията.

Припомняме, че в края на октомври беше надраскана вратата и изкъртена тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa, някогашния пиaр нa Движение за права и свободи, понaстоящем пресаташе нa Нaродния теaтър.

Преди дни в писмо до сайтаwww.ploshtadslaveikov.comглавният режисьор на театъра Александър Морфов разгласи, че го е направил той. „ Не съм склонен с политически назначения на лица, които считат, че са недосегаеми и всичко им е разрешено “, споделя Морфов в писмото си.

Това не са верните хора на вярното място, съобщи министърът на културата Велислав Минеков по отношение на назначенията в Народния спектакъл, само че не изясни кои хора има поради.

„ Това ме тревожи и аз не бих желал нашият спектакъл да се трансформира в кръжок по политически ползи. За страдание, това политическо обграждане, може би по някакъв метод съставлява форма на отбрана на самия шеф, само че не мисля, че това са верните хора на вярното място и аз ще помоля тези хора да бъдат заменени “, сподели Велислав Минеков

Министърът акцентира, че държи на наличието на Александър Морфов в Народния спектакъл. Според Минеков мълчанието коства злато в дословния смисъл на думата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР