Не бих желал ЕС да се реформира, а да престане

...
Не бих желал ЕС да се реформира, а да престане
Коментари Харесай

Тончо Краевски: Не бих желал ЕС да се реформира, а да спре да регулира живота на европейците според закони от времето на Лисенко и Ленин

Не бих желал Европейски Съюз да се реформира, а да престане да контролира икономическия, обществения и политически живот на европейците по едни ограничения и закони от началото на предишния век и от времето на Лисенко и Ленин. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Тончо Краевски.

По думите му Европейски Съюз се сблъсква с проблеми, свързани със своята лична действителност: " Не знам дали Европейски Съюз през днешния ден може да се реформира сполучливо. Не съм склонен и с доста от поставените му цели. Аз не считам, че една администрация от технократи е най-хубавото за една свободна страна. Не считам, че задачите, които си слага да контролира и възнамерява цялата стопанска система чрез " Зелената договорка ". Не мисля, че тази планова стопанска система е нещото, от което европейците имат потребност и не мисля, че това служи на идеята за свободата ".

Според политолога огромният въпрос е не дали ще се случи по-задълбочена интеграция, а по-скоро каква ще бъде тя: " По какъв метод ще бъде изпълнена и чии интерес ще обслужва. Това, което се вижда все още е, че интеграцията обслужва две огромни страни в Западна Европа - Франция и Германия и още две по-малки. Всички спирачки, които има интеграцията са единствено толкоз, доколкото има спирачки в връзките сред Франция и Германия. Дотолкова, доколкото потребността от национално самоопределяне и незавизима национална политика продължава да разделя тези две страни, толкоз на всички останали ни е разрешено да проявление национални характерности. Ако се позволи този въпрос сред Франция и Германия, ще стане доста мъчно за страни като Словакия или България да отстояват националната си самостоятелност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР