Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София,

...
Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София,
Коментари Харесай

Методи Лалов вероятно ще се кандидатира за кмет на София

" Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София, стига да има кой да ми се довери ", съобщи някогашният арбитър Методи Лалов в изявление за bTV. Припомняме, че преди дни Лалов подаде оставка от Софийски областен съд.
" Виждам, че без смяна в закона правосъдната система върви към крах. Насаждането на нихилизъм продължава. В системата има изключителни експерти, само че техният труд няма да докара до нищо, в случай че няма смяна ", стимулира оставката си Лалов, който съпостави работата на честните магистрати като оран измежду горящи ниви.
Решението му обаче не е дезертиране от битката за смяна, безапелационен е юристът, който съобщи, че " главната ми цел е да бъда политически деен, по всевъзможен метод, с цел да трансформира конституцията и правосъдната система ", борейки се извън, тъй като да я промениш от вътрешната страна е невероятно.
" Гласът на тези, които разграждат системата е по-силен ", счита Лалов, който показа и че е станал жертва на принуда от страна на Висш съдебен съвет поради изказванията си.
" Върху мен се струпа цялата репресивна машина – инспекции от кого ли не. Висш съдебен съвет застана ли да каже, че съм оправдан? ", попита Лалов.
" Мнозинството на Висш съдебен съвет се избира от партийните централи. Тези магистрати са изпратени с няколко мандата и цели, които са стимулирани от политическите партии и това са хора, които " на никое място в никакъв случай не са били ангажирани със правосъдните проблеми ", счита Лалев.
По думите му проблемите на правосъдната системата са забележими и в процедурата за избор на нов основен прокурор. Той добави, че оттук насетне " ще се устоя като юрист и жителите ще могат да разчитат на него ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР