“Не би трябвало да се говори в момента за опасност

...
“Не би трябвало да се говори в момента за опасност
Коментари Харесай

Министър Нено Димов: Важно е да се защитят водите


“Не би трябвало да се приказва сега за заплаха от екокатастрофа”, разяснява в предаването “Събуди се” по Нова телевизия министърът на околната среда Нено Димов.

Той съобщи, че в този момент само е значимо да се защитят водите във връзка със загробването на мъртвите животни. “Трябва да подсигуряваме да няма прекосяване на водата, която се отделя при загробването на умъртвени свине към подпочвени води “, разясни Нено Димов.

Той добави, че изгарянето на животните е по-добър вид от загробването, само че специалистите би трябвало да дадат последно мнение.

„ Скоростта на решаването на казуса е гаранция за неразпространяването му. Надявам се жителите ще схванат и да подкрепят този развой “, разяснява министърът.

Нено Димов сподели, че съществува европейска норма за понижаване на популацията в такива случаи, с цел да може да се минимизира опцията за преместване на болестта. „ Очаква се и ловните стопанства, и горските стопанства, и ловните дружинки да се включат доста интензивно. Министър Десислава Танева загатна, че към този момент има и финансов тласък “, изясни той, като добави, че това ще накара повече хора да се включат в умъртвяването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР