Не би трябвало да очакваме от служебното правителство да върши

...
Не би трябвало да очакваме от служебното правителство да върши
Коментари Харесай

Волгин: Хора, били на хранилка при ГЕРБ, сега са първи борци срещу тоталитаризма на ГЕРБ

Не би трябвало да чакаме от служебното държавно управление да прави чудеса. Също по този начин е добре да помним, че назначеният от президента кабинет не е проверяващ, нито углавен орган. Но сигурно актуалното държавно управление е в положение да покаже почтено моментното положение на страната, както и практиките в обособените министерства, които не се вписват в понятията професионализъм и честност. Това разяснява Петър Волгин по БНР.

"Ако това в действителност стане, ние ще имаме съображение още веднъж да повярваме в страната, която в този момент следим с голямо съмнение. И, не, разкриването на порочните дейности, както и отстраняването на компрометирани фрагменти, не е реваншизъм. Това е най-логичното връщане към нормалността. Защото, извинете, но прекомерно ненормално ми наподобява някакви девойки с дънкови якенца и взор, от който отсъства каквато и да било мисъл, да заемат значими административни постове ", сподели още той.
"Сигурен съм, че занапред нататък ще слушаме доста за несъответстващите дейности на предходните ръководещи. Също по този начин непрекъснато ще виждаме хора, заемали основни позиции при предходното управляние, за които най-логичният въпрос ще бъде: „ Как е допустимо на този/тази да бъдат поверени такива виновни функционалности? “ Само че, знаете ли, когато подлагаме на критика дейностите на ГЕРБ през всичките години, когато управляваха, е хубаво да не забравяме по какъв начин беше основана тази конструкция и кой ваеше имиджа ѝ на партия, която е изтъкана от евроатлантизъм и най-добре ще ни опази от комунистите. Защото ГЕРБ, както и Бойко Борисов не се появиха от нищото, не са резултат от някакво непринудено национално неодобрение.Това е специфичен план, основан и направляван, най-малко първоначално, от могъщи неправителствени организации ", добави Волгин.

"Най-общо можем да кажем, че досегашният български министър председател е рожба на напъните на хора, които доста държат да дефинират себе си като „ културен и цивилизационно прогресивен хайлайф “. Тези лица имат самочувствието да ни учат по какъв начин да живеем, да ни споделят по какъв начин да се държим, в случай че желаеме да станем част от съвършения евроатлантически свят. Огромни старания поставиха фондации като „ Глобална България “, медийни кръгове като „ Капитал “, „ интелектуални гурута “ като Иван Кръстев, с цел да трансфорат Бойко Борисов в национален воин. Съвети му даваха, министри му назначаваха и си фантазираха, че той ще им бъде постоянно признателен и постоянно ще пази ползите им. Най-вече финансовите, несъмнено ", изясни той.

"Само че водачът на ГЕРБ прекомерно скоро се еманципира от менторите си и реши, че му е по-изгодно да си играе с техните стопански съперници. И тогава въпроснит „ интелектуален хайлайф “ спря да славослови Борисов и стартира да го упреква, че бил автократ, потъпквал законите и, ето го и най-страшния укор: защитавал ползите на Русия. Изобщо доста любопитна еволюция извървя целокупният „ умнокрасивитет “ във връзка с Бойко Борисов. Първо го величаеха, след това се въргаляха по жълтите павета в нервен опит да го върнат във властта, откакто за малко беше изпаднал от нея през лятото на 2013 година, а най-после го оповестиха за илитерат и мафиот. Бих могъл да кажа, че сходни полярни оценки приказват за тежки душевен проблеми на даващите ги, обаче няма да кажа това, с цел да не ми се обидят умните и красивите ", разяснява журналистът.

"Никога не бих споделил, че хранениците на непознатите фондации имат душевен проблеми, само че и в никакъв случай няма да престана да им напомням какъв брой обичаха Борисов и по какъв начин го развяваха като знаме в „ битката против комунизма “. И споделям това не тъй като съм отмъстителен, а тъй като обстоятелствата би трябвало да се почитат. Освен това по никакъв начин не одобрявам дейни борци. Особено не одобрявам дейни борци против паднала към този момент власт. А виждам, че броя им от ден на ден се усилва с всеки минал ден. Хора, които до през вчерашния ден са били на хранилка при ГЕРБ, в този момент се изкарват първи борци против „ тоталитаризма на ГЕРБ “. Не е красиво това. Не го правете. Или най-малко малко по-елегантно го правете. Да не бие доста на очи ", добави още Петър Волгин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР