Не би трябвало да очакваме ЕК и европейските институции, или

...
Не би трябвало да очакваме ЕК и европейските институции, или
Коментари Харесай

Калфин: Не трябва да очакваме Европа да реши проблемите ни

Не би трябвало да чакаме Европейска комисия и европейските институции, или който и да било извън, да ни реши проблемите в страната. В последна сметка избори се вършат в България, правосъдна система се прави по българското законодателство, това е напълно народен приоритет, разяснява в предаването " 120 минути " bTV по Ивайло Калфин - някогашен министър на външните работи и евродепутат.
Според него институциите могат да дават сигнал и да подхващат ограничения. Говори се за обвързването на върховенството на закона с евросредствата от идващия бюджет, само че проблемите се вземат решение тук в България, уточни той.
 Асен Агов: Когато обществото е в застой, митингите са единствената опция за смяна Асен Агов: Когато обществото е в застой, митингите са единствената опция за смяна
Когато обществото е в застой в своето развиване, напълно естествено е жителите да желаят смяна. Но тази смяна не може да бъде осъщес...
След като има рецензии към страната, би трябвало някой да отиде и да отбрани позицията си, означи още Ивайло Калфин.
" Липсата на български представители на високо ниво, които да приказват, оставя усещането в европейските институции, че хората на площадите имат право ", сподели той.
Според него има огромно политическо предпочитание да се обвърже приемането на средствата с върховенството на закона.
" Има голямо болшинство в Европейския парламент, което споделя: Когато една страна не приема нашите полезности, тогава нашите данъкоплатци не би трябвало да са задължени към нея. Натискът да се обвърже решаването на проблемите с европейските пари ще продължи, към този момент механизмът не е открит ", означи Калфин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР