Не би трябвало да има повишение на цените на зеленчуците,

...
Не би трябвало да има повишение на цените на зеленчуците,
Коментари Харесай

Цветан Цеков: Не би трябвало да има повишение на цените на зеленчуците

" Не би трябвало да има покачване на цените на зеленчуците ", прогнозира Цветан Цеков председател на браншовата камара „ Плодове и зеленчуци ”.

" Не и на цената при производителите ", посочи той пред Дарик.

" В момента има едно усмиряване на цените на производството, макар по-високите цени на горивата и разноските за заплати ", уточни Цеков.

По думите му спекулацията идва от прекупвачите и от търговците. 

" Когато ние протестирахме, аз потвърдих с документи на премиера, че за последните три години в действителност изкупните цени на българските плодове и зеленчуци не са поскъпнали ", заяви Цеков.

Според него някои плодове и зеленчуци към този момент 10 години задържат едни и същи цени.

" Разходите са ни поскъпнали с над 90% до 100%, само че крайната цена, на която продаваме, също не е изменена...Голямата нечиста сделка идва от прехвърлянето, прекосяването през разнообразни ръце. Този развой би трябвало да се контролира, би трябвало да има законодателни промени ", сподели Цеков.

По думите му има очаквания за добра годишна продукция.

" Оптимист съм за един добър сезон, спрямо предходната година, в която имахме извънредно съществени климатични разтърсвания поради измръзванията. Около 70% - 80% от българската реколта беше унищожена ", обясни Цеков.

" Сега, в чисто климатично отношение, няма измръзвания, по този начин процесите протичат добре, обрисува се суша ", заключи ръководителят на браншовата камара „ Плодове и зеленчуци ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР