Не би следвало всяко училище само да си решава ситуацията

...
Не би следвало всяко училище само да си решава ситуацията
Коментари Харесай

Предлагат “зелен коридор“ за големите ученици в лабораториите

Не би следвало всяко учебно заведение единствено да си взема решение обстановката и да подхожда самостоятелно, а само централизираният метод е верен и вероятен. Това съобщи Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националното обучение във връзка с тестването на учениците и връщането им в класните стаи. Той взе участие в полемика в ефира на Българска национална телевизия дружно с шеф на 119 СОУ, доктор Благовеста Пенчев, началник на верига лаборатории и Антоан Тонев, шеф на СМГ.

На същото мнение е и доктор Пенчева. Тя обаче разясни, че лабораториите биха могли да бъдат потребни, в случай че централно се разгласи някакъв кулоар за възпитаници, при положение, че за тях се изисква зелен документ за присъствено образование.

Не такова е мнението на шефа на СМГ, съгласно който е доста необичайно по какъв начин учениците в държавните учебни заведения от 5 до 12 нямат право да се тестват в учебно заведение.

Аз бях подложен на голям напън от родителите да възстановим образователните занятия сходно на Испанската гимназия и ние взехме такова решение за възобновяване на присъстването образование в 29 паралелки.

Така че, когато приказваме за централизирано решение - да дано да го има, само че то да е за всички и еднообразно, а освен за частните учебни заведения. Не може някой да бъде фаворизиран единствено поради финансирането, безапелационен е Тонев.

Влязохме в още по-голям безпорядък с нашето здравно министерство, което побърква всички, счита Стаматов. По думите му, остава " загадка и мистерия " докога ще стигнат тестванията за учениците от 1 до 4 клас.

Много малко са позитивните проби, което демонстрира, че децата не са заразоносители в този смисъл, който повтарят специалистите, съобщи Стаматов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР