Не без отпор от страна на опозицията парламентът прие на

...
Не без отпор от страна на опозицията парламентът прие на
Коментари Харесай

На първо четене депутатите одобриха изваждането на пощите от транспортното министерство

Не без отпор от страна на опозицията Народното събрание одобри на първо четене промени в закона за пощенските услуги, с които " Български пощи " ЕАД публично минават на послушание на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова. Досега принципал на пощите бе Министерството на превоза и известията. Решението бе признато с гласовете на ръководещото болшинство, а от опозицията гласоподаваха срещу.

Като главен мотив против промяната от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " показаха, че тя се прави, с цел да не бъде министърът на превоза и известията Николай Събев, на чието послушание до момента бяха " Български пощи ", в спор на ползи. Събев е мажоритарен притежател в куриерската компания " Еконт експрес " и спедиторската " Еконт транс ", чиято активност съответствува с част от услугите, предлагани от български пощи.

Според Христо Гаджев от ГЕРБ обаче даже и пощите да минат на послушание на вицепремиера по ефикасното ръководство, може да се влезе в догадка на търговия с въздействие, защото Николай Събев и Калина Константинова работят дружно в Министерския съвет. Радомир Чолаков прикани да не се приема законопроектът, защото " господин Събев е добър управител в региона на пощенските услуги. Ако те останат при него, ние може да разчитаме, че той има знанията да ръководи бранша и ще има срама да не ликвидира българските пощи ".

Благовест Белев от " Продължаваме промяната " отбрани измененията в закона с думите, че прекосяването на " Български пощи " към отраслов министър е част от административната промяна, която е залегнала в съдружното съглашение. Николай Ангов пък уточни, че смяната е в осъществяване на един от целите на държавното управление - пощите да станат центрове за административни услуги и няма нищо общо с спор на ползи. Белев добави, че с цялата отговорност на смисъла на български пощи и тяхното място в системата за доставки в България, е належащо да се направи тази промяна. По този метод ние резервираме българските пощи и даваме късмет за тяхното развиване ", разяснява Белев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР