Не беше толкова отдавна, когато през 2015 година от ООН

...
Не беше толкова отдавна, когато през 2015 година от ООН
Коментари Харесай

Инфографика: Световното население през 2100 година

Не беше толкоз от дълго време, когато през 2015 година от Организация на обединените нации предвидиха, че международното население може да доближи 11 милиарда към края на века. Миналата година цифрата бе поправена надолу до към 10 милиарда души, само че скорошно изследване на Американския институт за здравни индикатори и оценка (IHME) допуска, че броят на хората на планетата в действителност може да стартира да се свива преди 2100 година, написа Visual Capitalist.

Прогнозите на Организация на обединените нации и IHME

Двете калкулации си контрастират – до момента в който от Организация на обединените нации считат, че към 2100 година планетата щебъде населявана от 10.9 милиарда души, от IHME допускат, че пикът ще бъде през 2064, когато Земята ще е обитаема от  9.7 милиарда След това следва стесняване, вследствие на което в края на века популацията ще е 8.8 милиарда – почти 2 милиарда по-малко.

Кои ще са най-населените страни през 2100 година?

Очаква се Индия да изпревари Китай, където ще останат към 732 млн. души, а Нигерия да се изкачи до втората позиция в класацията със 791 млн. население. Там обаче ще се следи най-голяма плътност – 856.3 души на квадратен километър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР